Aplicaţia „Acasă la Enescu“ îţi arată cum accesul la istorie şi artă e mai uşor în digital

Aplicaţia „Acasă la Enescu“ îţi arată cum accesul la istorie şi artă e mai uşor în digital

Prin tablete şi o aplicaţie, accesul la cultură şi istorie poate fi mult mai facil.

Samsung şi Muzeul Memorial „George Enescu” oferă o nouă experienţă digitală de vizitare printr-o aplicaţie dedicată: „Acasă la Enescu”.

Aplicaţia anunţată de Samsung le prezintă elevilor, într-un mod interactiv şi intuitiv, informaţii despre George Enescu şi operele sale, precum şi detalii din opera şi viaţa compozitorului expuse în premieră la Muzeul Memorial din Dorohoi. Este un parteneriat în premieră cu acest muzeu şi prin acesta tehnologia aduce cultura mai aproape de vizitatorii muzeului. Aplicaţia educaţională „Acasă la Enescu” a fost dezvoltată de Samsung.

Aplicaţia se adresează în special copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, fiind un mod interactiv şi amuzant de învăţare, însă poate fi accesată de orice pasionat de muzică care vrea să afle mai multe despre George Enescu şi doreşte să vadă în premieră exponatele casei memoriale care găzduieşte muzeul. Odată cu noul parteneriat, Samsung continuă proiectul de modernizare şi digitalizare a unor importante institute culturale, iniţiat în România în 2013 împreună cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  când a fost lansată prima expoziţie digitală de fluturi.

Aplicaţia conţine exponate din colecţia personală a autorului pentru a le oferi vizitatorilor de pretutindeni, copiilor sau pasionaţi de muzică, o nouă experienţă de vizitare, care aduce inclusiv o serie de fotografii de familie, scrisori ale muzicianului sau cărţi poştale ce nu au fost prezentate până acum.  Totodată, proiectul constă în echipament tehnologic, cum ar fi şase tablete, un sistem Blu-ray Home Cinema şi un eBoard (ecran interactiv) Samsung, care schimbă modul de interacţiune a vizitatorilor cu exponatele.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: