Antrenori de calibru pentru studenţii români cu idei de viitor: Andrei Pitiş şi Răzvan Rughiniş la Innovation Labs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Rughiniş, la prezentarea proiectului în faţa studenţilor. FOTO Innovation Labs/Facebook
Răzvan Rughiniş, la prezentarea proiectului în faţa studenţilor. FOTO Innovation Labs/Facebook

Studenţii cu idei de aplicaţii pot să le pună în aplicare la Innovation Labs Hackathon. Evenimentul va avea loc pe 2 martie, se va desfăşura pe parcursul a 24 de ore şi până atunci „Adevărul“ discută cu antrenorii acestor studenţi, poate antreprenorii de mâine.

Proiectul sub care se desfăşoară maratonul de programare din weekend se numeşte Innovation Labs care încurajează şi cultivă gândirea centrată pe produs şi spiritul inovator al tinerilor de la facultăţile tehnice. Aceste calităţi sunt completate cu noţiuni de leadership, marketing, management sau cercetare de piaţă. După cele 24 de ore de hackathon, vor fi alese 12 echipe de studenţi care vor intra într-un program de patru luni în care pot experimenta şi dezvolta o idee de produs.

Aceşti studenţi vor avea parte de consiliere din partea unor antrenori specializaţi. Printre aceştia se numără şi Andrei Pitiş, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Industriei de Software şi angel investor, şi Răzvan Rughiniş, profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. „Adevărul“ a discutat cu cei doi despre cum poate deveni un tânăr student antreprenor, care sunt platformele pe care ar trebui să se axeze şi care sunt lucrurile de urmărit în viitor.

De ce este nevoie de antreprenori? „Pentru că eu vreau o ţară cu oameni bogaţi care să îmi plătească mie pensia“, ne-a declarat Andrei Pitiş. El vede o mare oportunitate pentru tinerii de azi în industria software şi vrea ca aceştia să-şi asume riscuri şi să reuşească în acest domeniu. Iar Răzvan Rughiniş a spus că vrea ca studenţii să treacă de la ideea de a scrie o aplicaţie, la aceea de a avea un produs. „Am vrea să nu fie angajaţi care implementează specificaţiile scrise de alţii, ci să-şi asume toate faţetele unui produs“.

Cei doi ne-au împărtăşit şi opiniile lor cu privire la viitor, dar şi cu privire la noile trenduri ale pieţei, unul dintre punctele fierbinţi fiind Google Glass. Securitatea va fi un aspect de urmărit al lumii digitale în viitorii ani. Interviul cu cei doi antrenori de talente în Tech este disponibil în ziarul „Adevărul“ de mâine. Tot atunci va fi publicat şi în versiune electronică.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite