AMD a prezentat procesoarele EPYC Rome pe 7nm, cu până la 64 de nuclee şi 128 fire de execuţie

AMD
a
prezentat procesoarele 
EPYC Rome 
pe
7nm,
cu până la 64 de
nuclee şi 128
fire
de execuţie

FOTO AMD

În cadrul evenimentului de lansare ”AMD 7nm EPYC Rome”, care a avut loc la San Francisco, joi, 8 august, compania americană a prezentat a doua generaţie de procesoare AMD EPYC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform producătorului, procesoarele AMD EPYC 7002 oferă clienţilor cu centre de date un CPU de înaltă performanţă la un cost total de operare cu 25%-50% mai mic decât al companiilor rivale.

Ce oferă noua familie de procesoare AMD EPYC:

  1. cu ajutorul a până la 64 de nuclee per SoC, a doua generaţie AMD EPYC livrează o performanţă cu 23% mai mare în ceea ce priveşte IPC/core (instructions per clock/core) pentru workload-ul de servere. În plus, noile procesoare AMD EPYC oferă de patru ori mai mult Cache L3, comparativ cu generaţia anterioară.
  2. noua generaţie de arhitectură AMD Infinity împinge limitele tehnologiei x86, oferind clienţilor acces către cel mai bun raport I/O pe lăţime de bandă din clasa sa, incluzând aici şi PCIe 4.0, totul pentru o performanţă de top a serverelor.
  3. noua generaţie AMD EPYC oferă soluţii de securitate accelerate în hardware, cum ar fi Secure Memory Encryption (SME) sau Secure Encrypted Virtualization (SEV). Aceste soluţii de securitate ajută clienţii să îşi protejeze cele mai importante resurse.

   Alte informaţii extrase din cadrul lansării de la San Franscisco:

  • Google a anunţat că a implementat procesoarele AMD EPYC de generaţie a doua în infrastructura companiei, iar spre finalul anului 2019 CPU-urile vor echipa noile sisteme de calcul pentru proiectul Google Cloud Compute Engine.
  • Twitter va folosi a doua generaţie de procesoare AMD EPYC pentru a îmbunătăţi TCO-ul centrelor sale de date cu 25 de procente
  • HP şi Lenovo au anunţat disponibilitatea imediată a noilor platforme AMD EPYC.

  Specificaţii complete.

Procesoarele din tabel care se termină cu P sunt single socket, iar celelalte sunt dual socket.

Preţurile procesoarelor pornesc de la 450 de dolari, modelul AMD EPYC 7232P , şi pot ajunge până la 6950 de dolari pentru modelul AMD EPYC 7742 .

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: