VIDEO Preview cu iPad Air, lansată astăzi şi în România

Preview cu iPad Air, lansată astăzi şi în România 

iPad Air a fost lansată în România. Noua tabletă Apple este disponibilă spre cumpărare începând de azi în retail şi la operatori telecom. La Adevărul Live s-a discutat despre noul gadget Apple.

Ştiri pe aceeaşi temă


Noua tabletă iPad are un procesor pe arhitectură x64 preluat de la iPhone 5s, este mai uşoară, mai subţire şi mai îngustă decât modelele precedente, dar autonomia nu are de suferit. Este estimată de Apple la 10 ore şi de azi tableta este disponibilă în magazinele din România. eMag a susţinut azi un eveniment de prezentare şi lansare a tabletei. Va avea disponibilă tableta în ambele nuanţe de culoare, white şi space grey.

Preţul începe de la 2.330 de lei, în ambele nuanţe de culoare, şi cu spaţiu de stocare de 16GB fără suport pentru SIM. Cea mai scumpă versiune are spaţiu de stocare de 128GB, un preţ de 4.200 de lei şi suportă cartelă SIM.

Orange şi-a anunţat ieri oferta pentru această tabletă împreună cu abonamentele de date. La Adevărul Live, de la ora 13.00, vom discuta despre iPad Air, ce aduce nou, dacă merită sau nu s-o cumperi şi ce este impresionant la ea (dacă găsim aşa ceva). Până la finalul lunii noiembrie, Apple va trimite în România şi iPad mini 2. Noutatea, în cazul acesteia, e ecranul Retina.

„Îmi place că au adus-o şi în România la un preţ decent. Poate fi găsită la Emag, la preţuri începând de la 2.300 de lei. Este şi la operatori“, spune Răzvan Băltăreţu, redactor Tech Adevărul, despre versiunea de 16GB cu WiFi. 

Răzvan e sceptic privind autonomia de 10 ore. „Cei de la Apple ne-au vândut iPad-ul cu menţiunea că bateria ţine 10 ore pentru că un corporatist stă 8 ore la muncă şi mai foloseşte tableta încă două ore“, a spus Răzvan. 

Acesta nu este foarte impresionat de noul procesor pe 64 de biţi, împrumutat de la iPhone 5S. El spune că deocamdată nu se vede un plus de performanţă, ci mai degrabă o optimizare a consumului de energie. Acest lucru a dus la scăderea greutăţii.  

Noul iPad vine cu sistemul de operare iOS 7, versiune optimizată pentru ecranul mai mare. Printre aplicaţiile preinstalate găsim şi „o versiune mai proastă de Office“, spune Răzvan. Jurnalistul „Adevărul“ nu este impresionat nici de aplicaţia iMovie, pentru editare video, cu care „poţi face filme pe care să i le arăţi bunicii de la ţară“.

 

Vlad Andriescu, editor Tech Adevărul, face o demonstraţie live a aplicaţie Garage Band, care le permite utilizatorilor să facă muzică. 

Răzvan Băltăreţu spune că iPad Air este cea mai bună alternativă pentru iPad 2, unul din cele mai de succes produse ale Apple. iPad 3 a stat pe piaţă numai 221 de zile.

Vlad Andriescu spune că iPad Air este unul din cele mai sexy tablete de pe piaţă. 

Răzvan spune că iPad Air este un gadget suficient de performant pentru a rula toate jocurile de pe piaţă, însă tableta este „încomodă“. El laudă ecosistemul de aplicaţii al Apple, spunând că aplicaţiile sunt mai bune şi mai bine-optimizate decât cele de pe Android. 

Hărţile Apple Maps au devenit mai bune, însă jurnaliştii Adevărul recomandă în continuare folosirea Google Maps. Totuşi, ei apreciază funcţia Fly Over din Apple Maps care permite utilizatorilor să „zboare“ printre clădiri. 

iPad Air a fost comparat cu câteva dintre tabletele cu Android existente pe piaţă: Nexus 10, Samsung Galaxy Note 10.1, Sony Xperia Tablet Z şi Asus Memo Pad FHD 10.

Cei doi jurnalişti Adevărul au remarcat faptul că Apple nu s-a mai lăudat cu numărul de tablete vândute când au lansat iPad Air. Asta denotă că vânzările au început să scadă. Cu toate acestea, iPadul rămâne cea mai folosită tabletă din lume. 

 

FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
  • FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: