ADATA P20000D - bateria externă pentru aproape toate gadgeturile vieţii digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu o lună, ADATA anunţa două noi baterii externă. Spre finalul lunii noiembrie, am testat-o pe cea mai mare dintre ele. Iată la ce ar fi bună şi la ce nu.

Prima baterie externă (sau portabilă) pe care am folosit-o vreodată pentru a încărca telefonul avea 1.000 mAh, nici măcar aproape de a încărca pe jumătate telefonul. Era însă suficient pentru a ajunge la 40% energie în acumulatorul acestuia şi să mai amân încărcarea la priză. În octombrie, ADATA a anunţat una de 20.000 mAh. În urmă cu mai puţin de un an, apreciam produsele cu 10.000 mAh, dar pasul era oarecum firesc: telefoanele au acumulatori de peste 3.000 mAh şi au nevoie de baterii externe pe măsură

ADATA P20000D îţi afişează procentul de baterie rămasă, are două porturi USB de 2,1 Ah pentru a permite încărcarea rapidă a două dispozitive, simultan, şi dispune de şase circuite de protecţie şi o carcasă rezistentă la şocuri şi foc. N-am testat nici şocul, nici praful, ci doar cât de utilă e ca baterie externă. 

Cu 20.000 mAh reuşeşti să încarci un iPhone de 4,7 inci de peste şapte ori şi o tabletă de poate două ori. Sau o cameră foto mirrorless de aproape 10 ori, în funcţie de model. Totuşi, e foarte posibil să nu te intereseze acest număr, deoarece astfel de produse sunt folosite pentru a avea energie până ajungi la priză. Astfel, poţi încărca telefonul de cel puţin două ori, camera foto o dată şi alte accesorii odată cu acestea. Mă gândesc aici la căşti wireless sau alte baterii externe mai portabile.

image

Deşi e de apreciată capacitatea mare a produsului ADATA, vine la pachet cu o greutate mai mare. Nu e incomodă într-un ghiozdan, dar în geantă s-ar putea să fie. Dimensiunile sunt însă destul de reduse, fiind cam de două ori mai groasă decât un Samsung Galaxy Note, de exemplu, şi puţin mai înaltă.

Ce nu am apreciat la ADATA P20000D e că încărcarea se face printr-un microUSB, nu USB-C, şi afişajul nu e de cea mai bună calitate. Nu e un real dezavantaj calitatea LCD-ului, dar mi-a adus aminte de consolele portabile de jocuri pe care le găseai în piaţă în anii 2000 şi cred că putea fi folosită o tehnologie mai bună.

image

Altfel, primeşti pe ecran informaţii despre încărcare, descărcare, câte procente de energie mai ai disponibile şi din ce port încarci un telefon sau o tabletă. Până în urmă cu două luni foloseam un mirrorless pe care îl puteam încărca prin USB. Pentru aşa ceva, plus telefon, plus căşti wireless, un astfel de produs e util. Şi pentru vacanţe sau când călătoreşti cu oameni care nu prea îşi iau baterii externe.

Ai şi un bonus cu această baterie: vine cu lanternă încorporată. Bine, e un simplu LED pe care îl activezi cu apăsare prelungită pe butonul Power, dar este mai util.

image

E bună? Dacă nu ţii cont că are o greutate de aproape 500 de grame şi ştii că telefonul nu îţi rezistă nici măcar jumătate de zi, cu siguranţă merită. Deocamdată, nu am găsit-o la vreun magazin din România, dar în afară are un preţ de aproximativ 150 de lei. Şi un cost de 200 lei este rezonabil mai ales pentru afişaj, dimensiunile destul de reduse, capacitatea de fast charge în porturile USB şi lanternă.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

image
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite