Adata A10050Q, o baterie externă care ar trebui să satisfacă orice nevoi. Ce trebuie să ştii atunci când cumperi un astfel de gadget [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul bateriilor externe a început să capete amploare în România mai ales în ultimii doi ani. Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat în timpul nebuniei Pokemon Go, şi câtă lume alegea să îşi cumpere aşa ceva pentru a se putea juca câteva ore în plus.

Datorită faptului că smartphone-urile sunt folosite din ce în ce mai intens, achiziţia unei baterii externe a devenit o necesitate pentru cei mai mulţi dintre noi. Nu sunt foarte multe de spus despre tehnologia din spatele unui astfel de device, doar că trebuie să ai mare grijă la capacitatea acestuia, şi la porturile cu care el vine disponibil.

Capacitatea unei baterii este măsurată în miliamperi. Pentru a face calculul, şi a vedea exact câte încărcări de smartphone te-ar ţine, trebuie să ştii capacitatea telefonului tău. În cazul unui iPhone 7, terminalul utilizat de mine, capacitatea este de 1960 de miliamperi. Bateria pe care eu o folosesc, Adata A10050Q are capacitatea sugerată şi în numele ei de produs, şi anume 10.050 de miliamperi. Asta înseamnă că ea îmi va fi utilă la aproximativ cinci cicluri de încărcare.

Atunci când alegi bateria externă, ai grijă ca ea să aibă o capacitate destul de ofertantă, pentru a putea face faţă cât mai bine rigorilor de zi cu zi. Cu cât smartphone-ul tău are display-ul mai mare şi este mai performant, cu atât va consuma bateria internă mai rapid.

Bateria externă Adata prezentată mai sus dispune şi de funcţia de Fast Charging. Telefonul a fost încărcat de la 5% la 100% în mai puţin de 60 de minute, şi a rezistat la patru astfel de cicluri pe o singură încărcare a bateriei externe. Ceea ce nu e rău deloc.

În ceea ce priveşte porturile prezente, avem unul de ”input”, cu ajutorul căruia încarci bateria de la priză, şi două de ”output”, un USB tradiţional şi unul USB-C. Asta înseamnă că este compatibilă şi cu smartphone-urile noi, care folosesc o astfel de mufă de încărcare, cât şi cu anumite ultrabook-uri, produse de companii care au renunţat la porturi proprii de conectare la priză şi se bazează tot pe o astfel de tehnologie.

Un alt lucru notabil este prezenţa celor patru puncte iluminate, care au rolul de a reprezenta nivelul rămas al bateriei. Atsfel vei şti mereu când urmează să rămâi fără sursa de rezervă de energie. Per total, bateria externă s-a comportat foarte bine, în condiţii de utilizare zilnică şi vine la un preţ deloc prohibitiv, de 170-200 de lei. Poate fi găsită în mai toate magazinele mari de IT&C.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite