Vicepreşedintele Acer pe regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), Massimiliano Rossi, este cel care a făcut câteva dezvăluiri despre cifrele Acer şi despre planurile de viitor ale companiei.

Acer Predator - oferte

Acer se prezintă ca brandul numărul 1 în domeniul dispozitivelor de gaming, în principal graţie creşterii cu 50% a cererii pentru gama de laptopuri Acer Predator. Potrivit datelor companiei pe 2018, sectorul său de dispozitive pentru gaming a fost cel care a avut cea mai mare creştere, de 70% în categoria computerelor de gaming în Asia. Totuşi, datele Gartner pe aprilie 2019 arată o scădere cu 4,6% a vânzărilor de computere în general, Acer fiind una dintre companiile cu cea mai mare scădere, 13,6%. Aşadar, pe piaţa de computere în general, Acer pierde teren, dar se pare că iese câştigătoare pe nişa de gaming.

Acer Predator - oferte

Asta a subliniat şi Massimiliano Rossi, care susţine că Acer pariază pe gaming ca metodă de creştere a valorii medii a fiecărei unităţi vândute. Laptopurile Acer încorporează ultimele tehnologii disponibile pe piaţă la nivelul componentelor, precum procesoarele Intel de generaţia a noua sau plăcile grafice RTX de la nVIDIA. Acer susţine că putea lansa modelul nou Acer Predator Helios 700 mai repede, dar a preferat să ajungă noile procesoare de la Intel mai întâi, pentru a-şi dota laptopul cu acestea.

Acer Predator - oferte LINK

Întrebat despre procesoarele AMD, Massimiliano Rossi şi-a schimbat postura: „În anii anteriori, am utilizat AMD la circa 10-12% din produsele noastre, dar, aşa cum toată lumea ştie, din al treilea trimestru al anului trecut, situaţia a început să nu mai fie atât de bună la AMD”, vicepreşedintele Acer făcând referire la lipsa de disponibilitate a procesoarelor AMD în ultima parte a anului trecut. Totuşi, Rossi susţine că Acer se va baza în continuare atât pe Intel, cât şi pe AMD pentru computerele sale.

„Dacă cerem zece, nu ne pot da opt şi apoi să ne ajungă nouă. Am avut o problemă cu cantităţile comandate şi care ne-au fost promise, iar asta ne împiedică să oferim la timp ceea ce promitem noi clienţilor noştri”, a mai explicat acesta.

Link oferte Acer Predator

Întrebat ce anume diferenţiază laptopurile Acer Predator de altele similare, ale concurenţei, Massimiliano Rossi a explicat: „Avem un design unic şi o soluţie termică excelentă, cu ventilatoarele noastre Aeroblade. Este un tip de inovaţie care cred că ne diferenţiază de competitori, dincolo de folosirea anumitor tipuri de procesoare şi plăci video”.