Acer Nitro 7 – Laptop de gaming de buget cu design modern şi performanţă bună (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am folosit în ultima perioadă un Acer Nitro 7, unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming de buget disponibile pe piaţă. Cu ce m-a impresionat şi de ce merită luat în considerare dacă vrei un laptop de gaming, în review-ul următor.

La prima vedere, Nitro 7 te poate păcăli că este doar un laptop simplu, nicidecum unul de gaming. Are o nuanţă de negru frumoasă, iar pe spate nu găseşti decât logo-ul Acer. De asemenea, nu o să găseşti pe şasiu vreun element care să iasă în evidenţă, şi asta e foarte bine.

Lucrul care trădează faptul că Nitro 7 este de fapt un laptop de gaming este forma interesantă pe care au adoptat-o cei de la Acer pentru această gamă: un fel de dreptunghi cu marginile uşor tăiate.

Greutate redusă, în ciuda carcasei din aluminiu

Carcasa este construită din aluminiu, însă acest lucru nu îngreunează laptopul foarte mult: are doar 2,2 kilograme, ceea ce îţi permite să îl iei cu tine cam pe peste tot fără să îţi distrugi spatele. Dispunerea conductelor de răcire pe spatele laptopului asigură că acesta nu se va încălzi peste măsură în timpul sesiunilor mai lungi de gaming.

Touchpad-ul este poate cel mai bun pe care l-am folosit până acum pe un laptop de gaming de buget. Responsive, rapid cu o mărime şi un amplasament ideal. Tastatura are un aspect interesant, pe care, însă, nu pot spune că îl agreez. Roşul de pe taste mi se pare o alegere puţin ţipătoare, deşi nu iese în evidenţă.

Imagine indisponibilă

Ce îmi place la tastatură este însă dispunerea. Tastele sunt îndeajuns de mari, travel-ul este bun, şi e o plăcere să o utilizezi pentru scris. Da, ştiu, vorbim de un laptop de gaming, dar l-am folosit şi pentru a scrie câteva articole în ultimele zile.

Caseta tehnică

  • Procesor: Intel Core i7-8750H de generaţie a 9-a (2.20 GHz)
  • Ecran: 15.6 inci, FHD (1920×1080) panou IPS de 144Hz
  • Grafică: Intel HD 630 şi Nvidia GTX 1650 GPU, 4GB
  • Sistem de operare: Windows 10 Pro 64
  • Memorie RAM: 32GB
  • Stocare: SSD 1TB WD SATA şi un SSD Intel de 512GB
  • Conectivitate: WiFi, Bluetooth 5.0, 1x USB 3.1 Type-C, 2x USB 3.0 Type-A, 1x USB 2.0 Type-A, HDMI, Ethernet, jack de 3.5mm, slot Kensington

Trecem la performanţă, acolo unde Nitro 7, deşi poate fi considerat ca fiind ”de buget”, nu a sacrificat nimic. Un i7 hexa-core, din generaţia a 9-a şi o placă video dedicată GTX 1650 se asigură că vei putea juca marea majoritate a jocurilor care îţi plac în condiţii optime. În plus, beneficiezi şi de o memorie RAM de 32GB.

Nici la capitolul stocare nu ar trebui să ai probleme, laptop-ul având o capacitate suficient de mare. Display-ul de 15,6 inci este FullHD şi arată foarte bine, una dintre principalele sale atuuri fiind o reproducere a culorilor excelentă.

Performanţa în jocuri

Cum se descurcă însă în jocuri? Ei bine, în cele două săptămâni în care am utilizat Nitro 7, nu l-am folosit decât pentru două titluri: Apex Legends şi Shadow of the Tomb Raider. Pe ambele le-am rulat aproape constant pe setări ”high”, şi nu am fost dezamăgit.

Imagine indisponibilă

Nu am avut scăderi subite de frame-uri, texturile se încărcau rapid, iar experienţa in-game a fost una fluidă, fără probleme. Ecranul mi-a permis să joc şi în medii destul de luminoase, fără să am probleme cu reflexiile. Laptopul se va încinge destul de tare la o utilizare îndelungată, ca orice laptop de gaming de altfel. 

Un plus este şi faptul că poţi folosi funcţia NitroSense, pentru a controla viteza ventilatorului, răcirea CPU-ului şi multe altele. Acer ne-a obişnuit cu aceste taste speciale care îţi permit accesul imediat la setările laptopului, şi nici Nitro 7 nu face excepţie de la acest trend, foarte folositor de altfel.

Preţ şi concluzii

În SUA, Nitro 7 costă în jur de 1000 de dolari. Acelaşi preţ ar trebui să îl aibă şi în România în momentul în care va putea fi cumpărat de la retaileri.

Pentru ce oferă, Nitro 7 merită luat în considerare dacă vrei să cumperi un laptop de gaming. Un ecran bun, design elegant, specificaţii foarte bune şi o cantitate generoasă de spaţiu de stocare oferă unui gamer cam tot ce este necesar. Singurul lucru pe care ţi l-ai putea dori în plus ar fi o placă video mai bună, dar la preţul acesta, e cam greu să găseşti o alternativă superioară.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite