Şcoala Americană din Bucureşti organizează o competiţie internaţională de robotică la care participă 130 de elevi din Europa

Şcoala Americană din Bucureşti organizează o competiţie internaţională de robotică la care participă 130 de elevi din Europa

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti (AISB) organizează, între 9 şi 10 februarie, competiţia internaţională de robotică CEESA First Tech Challenge Championship, în care 130 de elevi din mai multe ţări din Europa îşi vor dovedi creativitatea, capacitatea de inovare, priceperea şi perspicacitatea în a realiza şi controla roboţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La concurs vor participa elevi de liceu de la şcoli asociate în organizaţia CEESA (Central and Eastern European Schools Association) din nouă ţări: Polonia, Cehia, Rusia, Macedonia, Bulgaria, Letonia, Austria şi România. În total vor fi 13 echipe formate din cel mult 10 participanţi.

Şcoala Americană va fi reprezentată de trei echipe care, cu această ocazie, pun în practică cunoştinţele şi principiile de inginerie dobândite la atelierul de robotică din programul Centrului de Design şi Inginerie al instituţiei, unicul de altfel din ţară.

Centrul de Design şi Inginerie a fost deschis parţial, pentru laboratoare de robotică şi design vestimentar, urmând să fie finalizat complet în 2019, când elevii AISB vor beneficia de ateliere de film, sunet, agricultură şi artă culinară (vor recolta, pregăti şi vinde produse alimentare), ateliere de design vestimentar, elemente mici de mobilier şi multe altele.

Elevii au început să lucreze la realizarea roboţilor încă din luna septembrie, încercând să găsească soluţia cea mai eficientă pentru tema de anul acesta, “Recuperarea relicvei”, inspirată din aventurile lui Indiana Jones. Roboţii sunt construiţi şi programaţi de elevi respectând cu stricteţe regurile impuse în manualul concursului.   

Competiţia internaţională se desfăşoară pe o suprafaţă plană de 3,65 metri pătraţi. Elevii trebuie să găsească strategiile potrivite de a lucra în echipă astfel încât să reuşească să mute, gestionând roboţii, cât mai multe cuburi din spumă în locurile indicate. Jocul durează 2:30 minute, din care primele 30 de secunde reprezintă o probă individuală în care roboţii trebuie să îndeplinească sarcini preprogramate. În următoarele două minute roboţii, care sunt controlaţi de către elevi, trebuie să mute cât mai multe cuburi.

Pe lângă proba jocului, elevii trebuie să prezinte o carte tehnică în care sunt descrise proiectarea, construcţia şi programarea roboţilor. Câştigătorul acestei competiţii va participa la campionatul mondial de robotică din Detroit, SUA.

citeste totul despre: