În ce ţară europeană va funcţiona prima reţea de livrare de sânge şi analize cu ajutorul dronelor autonome

În ce ţară europeană va funcţiona prima reţea de livrare de sânge şi analize cu ajutorul dronelor autonome

Foto: Matternet

De când au apărut, dronele sunt folosite în diverse scopuri practice sau de agrement. Faptul că sunt mici şi extrem de uşor de manevrat le conferă acestora o utilizabilitate sporită în varii domenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

O companie americană care oferă servicii de logistică, a anunţat că lansează un serviciu de livrare de sânge şi analize care va crea o reţea interconectată între spitale, clinici şi laboratoare. Prima astfel de reţea va fi inaugurată luna următoare, iar anul viitor vor fi create din ce în ce mai multe.

Oficiali ai Matternet spun că analizele pot fi livrate într-un timp foarte scurt, de 30 de minute. Compania care operează în Menlo Park, California, a primit autorizaţia de funcţionare de la Guvernul Elveţian şi va avea voie să zboare cu drone deasupra zonelor cu o densitate mare a populaţiei.

Dronele vor zbura singure pe rute prestabilite, nefiind nevoie de oameni care să le piloteze. Acestea vor decola şi vor ateriza cu ajutorul unor cutii speciale care vor fi montate pe acoperişurile instituţiilor medicale în cauză.

citeste totul despre: