4 motive pentru care ar trebui să-ţi cumperi un laptop second hand de la un vânzător autorizat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un laptop second hand comercializat de un vânzător specializat a avut deja un prim proprietar, dar nu a fost utilizat foarte mult timp. Toate produsele au parte de o recondiţionare totală şi vin în perfectă stare de funcţionare.

Chiar dacă aceste laptopuri nu au în componenţă cele mai noi piese de pe piaţă, un astfel de sistem poate rula fără probleme orice tip de aplicaţie şi se va bucura de o fiabilitate crescută. De regulă, cumpărarea unui laptop second hand are următoarele avantaje:

1) Preţul

Atunci când doreşti să îţi înlocuieşti laptopul, probabil că primul lucru pe care îl faci este să cauţi  modelele disponibile pe site-urile sau în magazinele de profil. Cu toate că cei mai mulţi dintre noi îşi stabilesc un buget pe care încearcă să nu-l depăşească, un laptop cu specificaţii medii depăşeşte 2.500 de lei, adică mai mult decât suma planificată de un cumpărător obişnuit.

În schimb, un sistem second hand poate fi cu până la 80% mai ieftin decât un laptop nou cu aceleaşi specificaţii. Iar multe modele disponibile pe piaţă provin şi de la producători de top, precum aceste laptopuri second hand Dell, companie care a impresionat de fiecare dată prin performanţa modelelor produse şi prin fiabilitatea lor.

2) Calitatea

Principalul motiv care îi împiedică pe oameni să-şi cumpere un laptop second hand este teama că modelul ales va avea o calitate îndoielnică a pieselor. Chiar dacă acest lucru poate fi valabil pentru un model second hand vândut de o persoană fizică, un sistem comercializat de un vânzător autorizat nu va fi pus la vânzare până când nu este perfect optimizat.

Pentru a oferi clienţilor un dispozitiv fără probleme de funcţionare, comercianţii se asigură că toate componentele sistemului funcţionează la parametri optimi, iar în cazul în care acestea nu dau randamentul dorit, se înlocuiesc.

3) Garanţia

Un alt aspect important la laptopurile second hand vândute de o firmă autorizată este că acestea beneficiază şi de garanţie, întocmai ca un model nou, cel putin un an. De regulă, comerciantul acordă garanţie pentru piesele care se defectează din motive ce nu ţin de clienţi, iar perioada de acordare se apropie deseori de garanţia oferită pentru un laptop nou.

Totuşi, şansele ca un astfel de laptop second hand să se defecteze sunt foarte mici, iar garanţia vine de regulă ca o formalitate, prin care clientul este asigurat că nu trebuie să îşi facă griji cu privire la calitatea noii sale achiziţii.

4) Sistem de operare preinstalat

Cele mai multe laptopurilor noi vin cu un sistem de operare Linux instalat. Acest lucru nu este foarte convenabil pentru majoritatea clienţilor, care îşi doresc un laptop cu o versiune de Windows.

În schimb, dacă alegi să cumperi un laptop second hand, îl vei primi cu o versiune de Windows preinstalată, ceea te va scuti de achiziţionarea unui pachet Windows separat şi îţi va uşura configurarea laptopului pentru utilizare.

Dacă îţi doreşti să-ţi înlocuieşti laptopul, ar trebui să te orientezi spre un model second hand, vândut de un comerciant specializat. Calitatea acestuia te va surprinde, iar suma pe care o vei plăti va fi sesizabil mai mică decât în cazul unui model nou.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite