Prima carte digitală din lume, imaginată de britanici în 1935

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima carte digitală a fost imaginată ca un telepromper care proiecta cărţi scanate FOTO London Media
Prima carte digitală a fost imaginată ca un telepromper care proiecta cărţi scanate FOTO London Media

Ideile moderne nu sunt neapărat create în ultimii 10 ani, ci sunt preluări şi adaptări ale unor tehnologii imaginate de către oameni acum multă vreme, dar care nu au putut fi puse în aplicare. De exemplu, în 1935 un britanic îşi imagina un cititor electronic de cărţi.

Imaginea din 1935, prezentată în revista „Everyday science and mechanics” arată o persoană stând pe un fotoliu şi manevrând ceea ce ar putea fi descris ca un uriaş prompter.

Cu ajutorul unui buton, cel care stă pe scaun derulează paginile create din filme miniaturale, fotografii ale paginilor de carte. De asemenea, există butoane şi pentru ajustarea focusului asupra paginilor şi o bară de ghidaj pentru poziţionarea monitorului în poziţia ideală.

Explicaţia dată acestei imagini este „filme miniaturale arată paginile cărţilor“, potrivit „The Daily Mail“. Nu se ştie dacă dispozitivul a fost vreodată creat, dar imaginaţia nu a fost o problemă în 1935. Astfel, oamenii vedeau posibilitatea ca cititul să nu mai fie doar fizic, ci să fie transferat pe un ecran electronic.

Dar pentru a vedea primele cărţi electronice în acţiune, puse pe o adevărată carte digitală, a fost nevoie de peste 70 de ani. În noiembrie 2007, retailerul online Amazon lansa Kindle, primul e-reader al companiei. Lumea s-a înghesuit pe internet pentru a cumpăra dispozitivul şi a epuizat stocurile în doar cinci ore şi jumătate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite