Monument pentru Steve Jobs în Sankt Petersburg

Monument pentru Steve Jobs în Sankt Petersburg

Statuia lui Steve Jobs din Budapesta. FOTO: Los Angeles Times

Steve Jobs va avea un monument în Rusia. O organizaţie independentă, „Foundation for IT Progress”, se va ocupa de acest proiect şi a început deja, printr-un concurs, să strângă ideile de concept.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul organizaţiei se arată că monumentul poate fi orice, de la o statuie clasică, în mărime naturală, la o placă sau chiar o structură electronică, relatează „Russia Today”. „Un astfel de monument ar trebui instalat în Sankt Petersburg în memoria acestui geniu care a accelerat progresul tehnologiei”, se mai menţionează pe site-ul în cauză.

Proiectele pot fi trimise până pe 6 august, vor fi evaluate de un juriu şi câştigătorii vor fi anunţaţi pe 13 august. Juriul va fi format din specialişti în tehnologie, dar va exista şi posibilitatea de a vota online. În final, cel mai bun concept va primi ultimul model de iPad cu conexiune WiFi, locul doi se va alege cu un iPhone 4S cu o capacitate de stocare de 16 GB, iar ultimul loc va primi un iPhone 4.

Organizatorii au spus că oraşul nu este ales la întâmplare, Sankt Petersburg fiind considerat centrul tehnologic al Rusiei. Tot aici este locul de unde a început VKontakte, competitorul rusesc al Facebook. Locul exact însă n-a fost ales, asta rămâne de stabilit cu autorităţile locale după ce vor fi stabilite modelul şi dimensiunile.

Prima statuie cu Steve Jobs a apărut anul trecut, în Budapesta. Proiectul a fost susţinut de Gabor Bojar, preşedintele companiei „Graphisoft”, şi el a dorit să-şi arate astfel recunoştinţa faţă de fondatorul Apple. În Brazilia, o stradă îi poartă numele lui Steve Jobs, iar în Madrid primăria a decis să numească după el o stradă, o zonă publică sau o instituţie culturală.

Steve Jobs a fondat compania Apple împreună cu alţi doi parteneri şi compania Pixar care mai târziu a fost cumpărată de Disney. A fost acţionar majoritar la Disney şi a introdus pe piaţă produse inovatoare ca iPod, iPhone sau iPad. A plecat de la Apple în 1984, în urma unor dispute interne, a revenit la finalul anilor ‘90 şi a refăcut succesul companiei. El a murit de cancer anul trecut, în octombrie.

citeste totul despre: