Manipularea ştirilor despre vânzările proaste ale Apple aduce venituri mari speculanţilor de la bursă

Manipularea ştirilor despre vânzările proaste ale Apple aduce venituri mari speculanţilor de la bursă

Se pare că Apple a fost puţin deranjată înainte de anunţul oficial privind parcursul pe piaţă.

Valoarea acţiunilor Apple nu sunt o excepţie de la speculă. O informaţie venită din Asia potrivit căreia comenzile Apple pentru display-uri scad la jumătate prevestea parcursul prost al vânzărilor de iPhone înaintea datelor oficiale. Totuşi, se pare că nu a fost decât o manipulare orchestrată pentru a obţine acţiuni la preţuri mai mici şi, apoi, averi însemnate.

Primul trimestru al anului este una dintre cele mai proaste perioade pentru vânzări, iar pe fondul acestui fapt cunoscut de câţiva ani, în cazul Apple, a apărut informaţia despre comenzile reduse la jumătate. Sursa a fost Nikkei din Japonia şi a fost preluată rapid de Reuters şi „Wall Street Journal“, dar şi alte site-uri sau bloguri. Apple nu a comentat nimic, deoarece urmează să-şi anunţe rezultatele pe ultimele trei luni şi alege să nu confirme sau infirme vreo ştire.

Pe fondul acestei situaţii, acţiunile au ajuns sub 500 de dolari, după cum notează Alex Mihăileanu pe site-ul „Subiectiv“. O informaţie falsă îi face pe investitori să se teamă, iar pierderile pot fi însemnate. Asta până când vin unii analişti cu analize mai serioase şi infirmă zvonul comenzilor scăzute.

Mai mult, încă din noiembrie 2012, Joe Springer anunţa că cea mai bună perioadă pentru a cumpăra acţiuni Apple este până la 18 ianuarie, adică la aproape o săptămână distanţă de anunţul rezultatelor financiare ale companiei. Data este esenţială pentru că pe lângă acţiunile propriu-zisă, acestea mai vin cu câteva bonusuri (stock options). De exemplu, cineva poate beneficia de un preţ preferenţial, aproape derizoriu, iar când valoarea pe bursă creşte, obţine o mică avere (sau mare, de la caz la caz). 

Apple a mai avut parte de o lovitură înainte de finalul lui 2012. Atunci, preţul acţiunilor a ajuns la valoarea de peste 700 de dolari, crescând şi cererea. Apoi, a urmat vânzarea şi valoarea s-a dus la vale cu aproximativ 150 de dolari în doar două luni. Un joc simplu bazat pe speculă la un nivel destul de înalt detaliat şi de„HotNews“. Totuşi, miercuri vin rezultatele Apple şi estimările unui analist sunt destul de optimiste, rămâne de văzut dacă se şi confirmă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: