GALERIE FOTO Lenovo ThinkPad Tablet 2, adversarul cu Windows 8 pentru Microsoft Surface

GALERIE FOTO Lenovo ThinkPad Tablet 2, adversarul cu Windows 8 pentru Microsoft Surface

Lenovo ThinkPad Tablet 2 va fi disponibilă la finalul lunii octombrie.

Lenovo şi-a anunţat propria tabletă cu Windows 8, concurentul chinez pentru Microsoft Surface. Aceasta foloseşte un procesor Intel, are sub 600 de grame şi vine cu un ecran de 10,1 inci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lenovo ThinkPad Tablet 2 a fost prezentată încă din iunie, la Computex, dar acum a venit şi confirmarea că aceasta va ajunge pe piaţă. Data exactă când va fi disponibilă nu a fost specificată, dar cel mai probabil cumpărătorii o vor putea avea după 26 octombrie, data de lansare a Windows 8, notează „The Verge”.

În materie de capacităţi tehnice, Thinkpad Tablet 2 va avea un procesor Intel Clover Tail, o memorie RAM de 2 GB şi un spaţiu de stocare de 64 GB. Rezoluţia ecranului de 10,1 inci este una WXGA, adică 1366x768 de pixeli şi tableta are o grosime de 9,8 milimetri.

ThinkPad Tablet 2 vine sub forma unei tablete, dar se poate transforma rapid în laptop, deoarece i se poate conecta un mouse şi o tastatură, după cum se poate observa în galeria foto. Mai mult, tableta va avea şi un stylus inclus pentru acele operaţiuni care necesită mai multă precizie.

Lenovo nu vrea ca Thinkpad să fie adversar pentru iPad, deoarece admite că nu poate concura, dar speră să câştige pe segmentul business. În standard, tableta beneficiază doar de conexiune WiFi, dar vor fi disponibile şi versiunile 3G, iar producătorul a mai afirmat că are o autonomie de zece ore.

Se pare că acesta este primul concurent pentru Surface, mai ales că dacă va avea un preţ sub 1.000 de dolari va porni deja cu un avantaj pe piaţă. Microsoft nu a declarat nimic în privinţa preţurile tabletei sale, dar acestea sunt estimate la 500-600 de dolari pentru cea cu Windows RT şi 1.000 de dolari pentru cea cu Windows 8 Pro.

Tableta ThinkPad Tablet 2 cu Windows 8

Imagini din aceeasi galerie
  • Tableta ThinkPad Tablet 2 cu Windows 8
  • Ecranul de Start din Windows 8
  • Secțiunea Video unde sunt toate materialele video ale utilizatorului
  • Tableta are și stylus pentru cei care doresc o mai mare precizie
  • Lenovo a păstrat dimensiunile, mai ales grosime, destul de reduse
  • Aplicații de care dispune tableta
  • Se poate folosi și un mouse, deși tableta are ecran tactil
  • Tastatura este ca cea de pe laptopurile Lenovo.
  • Camera principală a tabletei
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările