FOTO Procesorul Tegra 4 de la Nvidia a ajuns în teste, dar rezultatul e sub iPad 4

FOTO Procesorul Tegra 4 de la Nvidia a ajuns în teste, dar rezultatul e sub iPad 4

Tegra 4 este noul procesor de la Nvidia pentru dispozitivele mobile. FOTO Talk Android

Procesorul Tegra 4 a fost prezentat de Nvidia la Târgul de tehnologie din Las Vegas, iar acum au apărut primele rezultate ale unui test de performanţă. Este cel mai bun produs Nvidia, dar se pare că nu suficient de bun pentru a depăşi Apple.

Tegra 4 a fost prezentat la CES 2013, iar acesta ar trebui să doteze viitoarele smartphone-uri de 10 ori mai bune decât un iPhone 5. Ce-i drept, poate va reuşi să depăşească telefonul Apple, dar potrivit rezultatelor publicate de „PhoneArena“, noul procesor este sub de pe iPad 4, şi anume A6x.

Cineva de la Nvidia are deja acces la un dispozitiv cu Tegra 4 şi nu s-a putut abţine, supunându-l unui test. În linii mari, aparatul rulează Android 4.2, are un display cu o rezoluţie de 1.920x1.128 de pixeli şi cipul Tegra 4 a rulat la o frecvenţă maximă de puţin peste 1,8 GHz. În timp ce produsul Nvidia a reuşit să ajungă la 32.6 cadre pe secundă la testul GLBenchmark 2.5 Egypt HD, iPad 4 a ajuns la 49,6 fps.

La CES, Nvidia a promis o performanţă mare, chiar mai bună decât cea reuşită de iPad 4, dar în acest moment nu pare să ajungă la acel nivel. Însă testul nu a fost pe un produs final, fapt care poate să influenţeze rezultatul. Procesorul foloseşte arhitectura ARM A15, cea mai performantă la acest moment, astfel că mai este loc de îmbunătăţiri. Mai multe informaţii despre test sunt disponibile într-un subiect de pe forumul XDA-developers.

Tegra 4 foloseşte patru nuclee principale cu un al cincilea destinat proceselor care nu consumă atât de multe resurse sau au nevoie doar să fie întreţinute în fundal. Acest tip de aranjare a fost privit cu destul de mult scepticism când a fost lansat Tegra 3, dar s-a dovedit o soluţie destul de bună. Mai mult, Tegra 4 vine cu 72 de nuclee grafice, iar pentru a-i demonstra acest potenţial Nvidia l-a introdus în consola portabilă Shield.

Câteva dintre rezultatele Tegra 4

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: