CES 2013: Roboţii casnici, dar şi cei uriaşi au luat cu asalt Las Vegas-ul

CES 2013: Roboţii
casnici, dar şi cei uriaşi au luat cu asalt Las Vegas-ul

Robotul Ecovacs şterge geamurile proprietarilor

CES 2013 nu înseamnă numai televizoare, tablete şi telefoane. De fapt, o parte a show-ului a fost dominate şi de roboţi. Ediţia online a reviste britanice „Stuff“ şi-a prezentat alegerile pentru cei mai buni roboţi prezenţi în cadrul Târgului de Tehnologie din Las Vegas.

Ecovacs Robotics Winbot 7

În caz că vi se pare greu să vă spălaţi ferestrele şi să vă întindeţi prea mult pentru acest lucru, Ecovacs este robotul care se lipseşte de ferestre, pe suprafeţe verticale, şi le curăţă la perfecţie. Tot procesul de spălare are trei cicluri, robotul trecând de sus până jos.

Foto
Roboţii de la CES 2013

Ecovacs este o companie care s-a specializat în roboţi casnici, care să ne ajute să ne facem treburile zilnice. Astfel, Deebot este un aspirator, Atmobot este un robot care extrage poluarea din casă şi extrage fumul, praful sau substanţele periculoase, iar Famibot este un robot de conectare cu familia prin intermediul smartphone-ului.

Winbot va costa 300 de dolari în momentul lansării de anul acesta.

iRobot Mirra 530

Avem de-a face cu un robot pentru cei care-şi permit mai multe. Nu pare a fi un robot complicat sau scump, dar este pentru cei care au piscine. Robotul se introduce în interiorul bazinului şi elimină nevoia de purificare a apei, de schimbare a ei. Pur şi simplu robotul filtrează 264 de litri de apă pe minut. De asemenea, urcă scări şi pereţi. Preţul? Pe măsura unei piscine: 1.300 de dolari.

BeeWi Tank Bee

Este un robot de luptă, dar unul atât de high tech încât uneori nu are în ce lovi. Pentru că tancul loveşte cu raze infraroşii şi trebuie să aibă ţinte electronice pentru a avea un sens. Cu toate acestea, dispozitivul pare amuzant deoarece este controlat cu smartphone-ul, printr-o aplicaţie proprie şi se poate lupta cu alţi roboţi, lovi mingi, se poate căţăra pe pereţi şi altele. L-am putea numi evoluţia maşinilor cu telecomandă. Va fi disponibil păe piaţă online din vară.

Titanoboa

Robotul este un monstru. Efectiv un monstru. Nu are nici un sens practic, iar acest lucru se poate vedea din video-ul de mai jos. Chiar şi editorii de la „Stuff“ recunosc acest lucru. Uriaşul şarpe metalic şi-a luat numele după un şarpe foarte rar şi care a dispărut între timp, acum 60 de milioane de ani. Înfricoşător este cuvântul de ordine.

 

Lego Mindstorms EV3

V-am prezentat deja acest robot zilele trecute. Vine de la Lego şi este programabil. Mindstorms EV3 vor fi scoşi la vânzare în această vară, la preţul de 350 de dolari şi se vor livra în forma a 594 de piese Technic care pot fi folosite pentru a asambla cinci roboţi. Instrucţiunile vor include indicaţii de asamblare pentru încă 12 modele diferite de roboţi. Citiţi mai multe despre Lego Mindstorms EV 3 în articolul complet despre ei. 

Ecovacs Winbot

Imagini din aceeasi galerie
  • Ecovacs Winbot
  • Titanoboa
  • BeeWi Tank Bee
  • iRobot Mirra
  • Robotul Lego
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: