CES 2013: Realitatea virtuală este mai aproape cu gadgetul Oculus Rift

CES 2013: Realitatea virtuală este mai aproape cu gadgetul Oculus Rift

Ochelarii Oculus Rift oferă realitatea virtuală la 300 de dolari. FOTO Oculus

Primăvara nu doar natura renaşte, ci şi realitatea virtuală prin gadgetul Rift de la Oculus. Acesta a fost prezentat la CES 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul celor de la Oculus a pornit pe platforma de finanţare Kickstarter în august 2012 şi a reuşit să strângă de 10 ori mai mulţi decât şi-au propus. Oculus Rift este casca pentru realitate virtuală pe care au adus-o la CES 2013 şi acest prototip va ajunge pe piaţă în luna martie, notează „The Verge“. Preţul va fi de 300 de dolari. 

Gadgetul are un port HDMI, unul DVI şi unul USB, seamănă cu nişte ochelari de schi, iar rezoluţia pe care o reproduce este de 1.280x800 pixeli, cu menţiunea că fiecare ochi vede imaginile la 640x800 de pixeli. Poate nu pare prea mult pentru era Ultra HD a anului 2013, dar succesul şi potenţialul dispozitivului nu se bazează doar pe acest aspect. Dispozitivul funcţionează prin conectarea la un calculator, printr-un alt dispozitiv, şi, apoi, intri în lumea virtuală. Trebuie menţionat însă că unele acţiuni necesită un gamepad.

După ce ţi-ai montat casca Rift şi ai intrat în lumea virtuală te simţi ca atunci când ai urmărit prima dată un film 3D, iniţial este un şoc

Nathan Ingraham

redactor The Verge 

Primele impresii ale celor care au testat gadgetul sunt dintre cele mai bune, dar au menţionat şi faptul că nu este în întregime finisat aparatul. Totuşi, dezvoltatorii au spus că eventualele probleme vor fi rezolvate până la lansarea oficială.

Proiectul a pornit de la fondatorul Palmer Luckey care a dezvoltat casca pentru realitate virtuală timp de mai mulţi ani. El nu era mulţumit cu ce exista pe piaţă, astfel că a decis să-şi creeze propriul gadget. Luckey plănuia să vândă echipamentul pe Kickstarter ca un kit DIY (do-it-yourself) pentru cei interesaţi.

Lucrurile s-au schimbat când John Carmack a auzit de acest proiect. El este cofondator Id Software, companie care s-a ocupat de titluri ca Wolfeinstein 3D sau Doom, iar Rift i-a trezit interesul pentru potenţialul în industria jocurilor video. Rămâne de văzut ce succes va avea dispozitivul când va ajunge pe piaţă în primăvară. Pentru cei interesaţi, Oculus Rift va veni la pachet cu Doom 3: BFG Edition, o versiune remasterizată a jocului pentru a marca aniversarea de 20 de ani de la primul joc din serie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările