CES 2013: Elicopterul Puzzlebox Orbit poate fi pilotat cu gândul

CES 2013: Elicopterul Puzzlebox Orbit poate fi pilotat cu gândul

Elicopterul poate fi ridicat de la sol cu ajutorul undelor cerebrale. FOTO Puzzlebox

CES 2013 nu a dus lipsă de gadgeturi diverse şi cu funcţionalităţi multiple, dar poate că unul dintre cele mai interesante este elicopterul care poate fi pilotat doar cu gândul.

Puzzlebox Orbit a fost prezentat la CES 2013 şi este gadgetul care te pune să gândeşti pentru a-l menţine în aer. Compania produce de aproximativ doi ani aparate asemănătoare pentru televiziuni şi în scopuri educaţionale, dar acum îl aduce pentru restul oamenilor, notează „Mashable“. Proiectul a debutat în noiembrie 2012 pe platforma de strângere de fonduri Kickstater şi până în decembrie a strâns aproape de 8 ori suma necesară.

Cum funcţionează? Pe cap se montează un dispozitiv dotat cu mai mulţi senzori, care transformă undele cerebrale în comenzi de zbor, şi acesta se conectează la Orbit prin Bluetooth. Elicopterul se înalţă când te concentrezi mai mult şi pierde din altitudine când îţi relaxezi mintea. Există şi o aplicaţie pentru iOS şi Android care monitorizează nivelul de concentrare, astfel că sunt mai puţin şanse să prăbuşeşti aparatul.

Platforma Puzzlebox Orbit este de tip open-source, astfel că cei interesaţi pot contribui la dezvoltarea acesteia după cum cred de cuviinţă. Cât despre aplicaţia de smartphone, pe aceasta pot fi fixate anumite bariere, iar când nivelul de concentrare le atinge, poţi controla elicopterul. Preţul acestui gadget este de 190 de dolari.

În ciuda inovaţiei, gadgetul are şi câteva minusuri care vor rămâne să fie îndreptate pe măsură ce tehnologia avansează. De exemplu, nu poate fi trimis elicopterul pe mai multe direcţii la un moment dat, dar utilizatorii care folosesc echipamentul mai mult timp ajung să înveţe când e bine să se concentreze şi când să se relaxeze. Astfel, vor fi controlaţi timpii de zbor. Totuşi, deocamdată nu se poate ca dispozitivul să distingă între mai multe intenţii de direcţei.

Compania Puzzlebox a spus că dispozitivul este destinat, în mare măsură, pentru divertisment, antrenare psihică şi relaxare, dar este util şi pentru educare în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Producătorul afirmă că un copil de 10 ani ar trebui să fie capabil să-l controleze. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: