Românii plătesc mai des cu ajutorul cardului, pe internet, decât în anii precedenţi

Românii plătesc mai des cu ajutorul cardului, pe internet, decât în anii precedenţi

Foto: 123RF

Povestea de dragoste dintre români şi plăţile online este una cu năbădăi. În 2017, în continuare, sunt foarte multe persoane care refuză să plătească pe internet cu ajutorul cardului bancar, deoarece le este teamă de fraudă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La solicitarea adevarul.ro, eMAG a pus la dispoziţie cifrele care fac referire la procentajul de plăţi online, cu ajutorul cardului bancar. Din totalul achiziţiilor făcute astăzi, de Black Friday, doar 30,69% au fost plătite deja pe internet. În plus, în acest an, cifrele sunt mai mari cu 30% faţă de perioada precedentă de reduceri, din 2016.

Creşterea de plăţi online vine pe fondul unei educaţii digitale sporite, mulţi români înţelegând că nu este nici un pericol să alegi plata cu cardul la comercianţii autorizaţi. În plus, se observă o creştere mare şi la cei care au ales să achiziţioneze produse de pe telefonul mobil, în detrimentul clasicului sistem desktop.

Numărul accesărilor de pe telefonul mobil, indiferent că vorbim despre aplicaţie sau site, numără 66,96% din total. Acest lucru reflectă tendinţa de a migra către telefonul mobil, renunţând la calculator.

 

citeste totul despre: