Consumator de droguri şi fiu de procuror, bănuit că şi-a răpit copiii

0
0
Se presupune că Andrei-Nicolae Mihai se ascunde într-o mânăstire
Se presupune că Andrei-Nicolae Mihai se ascunde într-o mânăstire

Andrei-Nicolae Mihai, fiul unui fost procuror din Bârlad, a dispărut de trei săptămâni, împreună cu soţia şi cei doi copii, după ce s-a emis o ordonanţă privind luarea în plasament a copiilor. Bărbatul este violent şi consumă etnobotanice

Andrei-Nicolae Mihai (30 de ani), fiul unui fost procuror criminalist din Bârlad, şi soţia sa, Simona-Andreea Mihai, au intrat în atenţia Poliţiei Bârlad şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui în urmă cu aproximativ două luni. Consumul de substanţe halucinogene şi violenţa în familie i-au determinat pe specialiştii de la Protecţia Copilului Vaslui să facă demersuri pentru a-i scoate din mediul familial pe cei doi copii, o fetiţă de un an şi un băieţel de doi ani.

Pe 16 iulie 2014, magistraţii Tribunalului Vaslui au emis ordonanţă preşedinţială privind plasamentul în regim de urgenţă a celor doi minori. Cu două zile înainte de decizia instanţei, părinţii acuzaţi de neglijenţă şi copiii lor au dispărut fără urmă. Specialiştii de la Protecţia Copilului se tem că micuţii ar fi putut păţi ceva grav, au trimis adresă către Asociaţia Copiilor Dispăruţi „Focus“ Bucureşti pentru a-i sprijini în căutări şi au cerut sprijinul poliţiştilor pentru identificarea lor.

Consumator de halucinogene

Demersurile specialiştilor de la Protecţia Copilului au debutat pe 6 iunie, imediat ce au primit o adresă de la Poliţia Municipiului Bârlad prin care li se solicita să intervină în favoarea minorilor. „În urma vizitelor efectuate de către lucrătorii de poliţie, au identificat situaţia critică în care se află aceşti copii. Tatăl acestora, Mihai Andrei-Nicolae, este cunoscut ca şi consumator de substanţe halucinogene, iar pe acest fond devine violent atât în familie, cât şi în societate“, se arată în adresa poliţiştilor.

Potrivit anchetatorilor, Andrei Mihai a avut răbufniri violente faţă de vecini pe fondul consumului de etnobotanice combinate cu diferite medicamente, motiv pentru care a fost reclamat în repetate rânduri. Împăcarea ulterioră a părţilor nu a schimbat cursul anchetei. „La solicitarea Protecţiei Copilului, vom face demersuri pentru a identifica locaţia unde se află părinţii şi cei doi minori pentru a-i sprijini în punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti“, a declarat, pentru „Adevărul“, comisarul-şef Vasile Chelaru, comandantul Poliţiei Bârlad.

A vrut să se călugărească

În urmă cu câţiva ani, tânărul Andrei-Nicolae Mihai a încercat să se călugărească. Chiar şi după ce s-a căsătorit şi-a păstrat obiceiul de a se retrage periodic, alături de familie, în mănăstirile din nordul Moldovei. Tot la o mănăstire se bănuieşte că s-ar afla şi acum, dar nu a fost găsit în lăcaşurile de cult unde a fost căutat. În urma evaluării făcute de specialiştii DGASPC Vaslui, se menţionează că „minorii sunt supuşi unor forme de neglijenţă din cauza părinţilor a căror relaţie se bazează pe valori şi convingeri mistico-religioase. De asemenea, pârâtul este cunoscut ca şi consumator de substanţe halucinogene, având numeroase episoade de violenţă“.

Situaţie riscantă

ionut bratianu

Ancheta socială la care au fost supuşi tinerii părinţi a pus în evidenţă că temerile iniţiale privind riscurile la care sunt supuşi micuţii au fost întemeiate.

Ionel Brătianu (foto), psiholog la DGASPC Vaslui, consideră că minorii ar fi în siguranţă departe de părinţi. „În urma vizitelor la domiciliu s-a constata că cei doi copii se află în situaţie de risc, aflându-se în permanenţă  într-un mediu familial insecurizant, pe fondul incapacităţii ambilor părinţi să acorde minorilor îngrijirea necesară. Dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor este grav periclitată şi de aceea se impune luarea unor măsuri de protecţie. Nici condiţiile materiale oferite copiilor nu sunt corespunzătoare, imobilul în care locuiesc fiind neîngrijit din punct de vedere al igienei“, explică psihologul.

Andrei-Nicolae Mihai şi Simona-Andreea Mihai au abandonat studiile universitare şi momentan nu au un loc de muncă stabil. Fiul fostului procuror a lucrat ca redactor la un post local de televiziune şi ca redactor-şef al unei reviste pentru pensionari.

Citeşte şi:

Procurorul criminalist Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Criză fără precedent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: un singur procuror criminalist, în judeţul omorurilor

Cum a ajuns un procuror vasluian să primească bani de la un spărgător de locuinţe pentru a-l scăpa de puşcărie

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite