Ciprian Dobre, urmărit penal de procurorii D.N.A.

0
0

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre este suspect de luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Procurorii DNA au dispus urmărirea penală a acestuia.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Dobre Ciprian Minodor, la data faptelor prefect al judeţului Mureş, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

- luare de mită,

- spălare de bani,

- folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tîrgu Mureş a emis un număr de 5 hotărâri care vizau, în esenţă, concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureş, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

În acelaşi context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al judeţului Mureş, care avea obligaţia de a verifica şi, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de “încasări”.

Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranşă de 40.000 lei a fost direcţionată, către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri.

La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declaraţia de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donaţie”, în condiţiile în care, acest aspect trebuia menţionat într-un document similar întocmit anterior.

Începând cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, şi-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute, în vederea obţinerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cât şi în vederea finanţării campaniilor electorale.

Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite