O şoferiţă din Ucraina a intrat cu maşina în toneta de control de la vama Vicovu de Sus. De ce a fost întoarsă din drum

0
Publicat:

O şoferiţă în vârstă de 44 de ani, din Ucraina, a intrat cu maşina în toneta de control de la cea mai nouă vamă din România. Femeia ar fi încurcat frâna cu acceleraţia.

O șoferiță din Ucraina a intrat cu mașina într-o tonetă de control FOTO Poliția de Frontieră
O șoferiță din Ucraina a intrat cu mașina într-o tonetă de control FOTO Poliția de Frontieră

Conform purtătoarei de cuvânt a Poliţiei de Frontieră, Alina Petraru, şoferiţa a vrut să intre în România, sâmbătă, în jurul prânzului, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

A pierdut controlul volanului

La controlul de frontieră, poliţiştii au constatat că autoturismul cu care aceasta se deplasa nu corespundea normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere pe teritoriul României şi i-au adus la cunoştinţă şoferinţei că îşi poate continua călătoria fără maşină sau poate să se intorcă în Ucraina. Femeia a decis să se întoarcă în ţara vecină.

Persoanei în cauză i s-a adus la cunoștință acest lucru, inclusiv faptul că ìşi poate continua càlàtoria fără autoturism, aceasta a luat decizia de a se întoarce pe teritoriul ucrainean, deplasându-se pe sensul de ieșire din România. În momentul în care conducătoarea auto a ajuns la control în dreptul tonetei de pe sensul de ieșire din România, a pierdut controlul volanului, acroșând toneta de control aparținând Poliției de Frontieră și Autorității Vamale.  Femeia nu a suferit vătămări corporale, însă a fost monitorizată de un echipaj SM.U.R.D., ulterior refuzând transportul la spital”, a explicat Alina Petraru.

În momentul producerii neferitului eveniment rutier, în respectiva tonetă nu se afla nicio persoană. Aşa cum cere legislaţia, şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieşit negativ. Poliţiştii au întocmit pe numele acesteia un dosar penal pentru distrugere.

A încercat să intre în ţară cu un permis de conducere fals

Aceasta nu este singura aventură a ucrainenilor care încearcă să treacă frontiera în ţara noastră. Pe 29 noiembrie, un şofer ucrainean, în vârstă de 30 de ani, a încercat să treacă frontiera pe la Siret cu un permis de conducere fals. El a fost depistat de poliţişti şi, în cele din urmă, s-a ales cu dosar penal. Ucraineanul le-a spus oamenilor legii  că a cumpărat documentul din Ucraina cu suma de 200 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite