Șefa din spital care dormea în lenjerii de pat umplute cu bani obținuți din șpagă

0
Publicat:

Florica Preda, fosta şefă de la Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti, trimisă în judecată pentru luare de mită, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă.

Anchetatorii au găsit bani în lenjeria de pat, dar și prin sertare și cărți FOTO Shutterstock
Anchetatorii au găsit bani în lenjeria de pat, dar și prin sertare și cărți FOTO Shutterstock

Florica Preda a ajuns în fața oamenilor legii la finalul pandemiei de COVID-19. Procurorii din Prahova urmăreau deja un grup de îngrijitoare, asistente, instalatori și brancardieri care se ocupau cu racolarea persoanelor dispuse să plătească pentru vaccinare „la chiuvetă“. S-a dovedit ulterior că același grup de persoane avea o strânsă legătură cu șefa serviciului resurse umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Fosta şefă de la Resurse Umane se ocupa de angajări pe bani. Era perioada în care criza de personal auxiliar era mare mai ales în secțiile unde erau îngrijiți bolnavii de COVID-19, astfel că se făceau angajări, conform ziare.com.

Cine era dispus să plătească între 500 și 800 de euro avea postul asigurat în spital ca infirmier sau ca asistent, în funcție de experiență sau studii. Se vorbea inclusiv de faptul că inclusiv mutarea asistentelor de la o secție la alta se făcea tot contra cost.

În dormitorul ei, inclusiv în lenjeria de pat, dar și prin sertare și cărți, au găsit procurorii banii din șpăgi pe care doamna Preda, așa cum era cunoscută printre angajații din Spitalul Județean Ploiești, i-a primit pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta în funcție de preferințe.

În casa fostei șefe de la resurse umane, anchetatorii au găsit 150.900 lei, 41.430 euro, 1.350 dolari și 80 lire. Întrebată de unde are acești bani, Florica Preda a invocat o moștenire, o vânzare de teren din 2007, pensia mamei, economiile de-o viață, bani rămași de la soț care avea un salariu mare. Explicațiile nu au ținut în fața instanței.

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii au dispus ca Florica Preda să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti ori la Hipodromul Ploieşti. Decizia nu este definitivă.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite