Spitalul-model de provincie care a atras medici prin investițiile și facilitățile oferite. De la închidere, la performanță națională
0Un mic spital din nordul județului Galați este pe primul loc în topul celor mai bune unități medicale orășenești, conform rezultatelor de la acreditare.
Astfel, dintre cele peste 50 de spitale orășenești acreditate în România, unitatea medicală din Târgu Bujor se află pe primul loc, cu aproape 94% indicatori îndepliniți. În urma unei evaluări riguroase, acest spital a obținut gradul II de acreditare.
Un rol esențial în această reușită l-au avut investițiile Consiliului Județean, iar evoluția este una spectaculoasă. De la spitalul pe care guvernarea PD-L a vrut să-l închidă în urmă cu aproape 15 ani, astăzi, grație investițiilor majore realizatte, este cel mai modern spital orășenesc din țară.
„Saltul obținut la acreditare este remarcabil: de la gradul 6 și sub 50% indicatori realizați la gradul 2 și aproape 94% parametri îndepliniți”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Mai mult, spitalul se numără acum printre primele la nivel național dintre toate unitățile medicale care au trecut prin acest proces complex de acreditare, dovedind că și un spital orășenesc poate fi un model de succes.
Mai mult, Consiliul Județean Galați au pus la dispoziția medicilor un microbuz modern și gratuit pentru transportul acestora, le decontează chiria pentru cazare și, în plus, le acordă un stimulent lunar de 300-400 de euro.
„Investițiile substanțiale în infrastructură, echipamentele medicale de ultimă generație și noile clădiri construite pentru secțiile spitalului au creat un mediu sigur și confortabil pentru cei peste 60.000 de oameni din centrul județului care au nevoie de această unitate medicală”, a precizat Fotea.
Investițiile făcute cu fonduri europene, secția nouă de terapie, secția nouă de pediatrie și un ambulatoriu, plus dotarea cu aparatură ultra-performantă, au convins medicii să vină să profeseze în unitatea medicală de la Spitalul Târgu Bujor, din nordul județului Galați.
Consiliul Județean asigură gratuit, de peste șase ani, transportul medicilor care nu locuiesc în orașul Târgu Bujor. Astfel, șapte medici au acceptat să facă naveta și, zilnic, parcurg zeci de kilometri până la locul de muncă, cu un microbuz pus la dispoziție de Consiliul Județean.
În România, nu există niciun spital cu gradul I de acreditare.