Arsenal demn de un asasin la comandă descoperit în locuința unui gălățean

0
Publicat:

Polițiștii au descoperit la percheziții un pistol mitralieră și alte două pistoale cu glonț, două dintre acestea fiind prevăzute cu amortizor. Nu se știe deocamdată ce plănuia să facă bărbatul cu aceste arme.

Armele ridicate de polițiști în urma perchezițiilor FOTO IPJ Galați
Armele ridicate de polițiști în urma perchezițiilor FOTO IPJ Galați

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat, pe 23 august, trei percheziții domiciliare într-un dosar penal ce vizează nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Perchezițiile au avut loc în locații din Galați și satul Șivița, comuna Tulucești, la domiciliul unui bărbat de 33 de ani, unde au fost descoperite trei arme letale interzise la deținere. Vorbim de un pistol mitralieră și alte două pistoale, două din ele fiind prevăzute cu amortizor și având seriile șterse.

Două din armele confiscate aveau amortizor FOTO IPJ Galați
Două din armele confiscate aveau amortizor FOTO IPJ Galați

„Un pistol mitralieră semiautomat, calibrul 9 milimetri, prevăzut cu amortizor, ce avea în încărcător 9 cartușe cu glonț de 9 milimetri, un pistol cu glonț, prevăzut cu amortizor, cu toate inscripțiile șterse, ce avea în încărcător 6 cartușe cu glonț, calibrul 9*18 milimetri, un pistol cu glonț, calibrul 7,65 , cu seria ștearsă, ce avea în încărcător 5 cartușe cu glonț7,65 milimetri”, este inventarul anchetatorilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii vor să afle ce plănuia să facă acesta cu arsenalul de arme găsit la domiciliul său.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, precum și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Galați.

Armă de vânătoare ascunsă sub frunze

Practica deținerii ilegale de arme este una destul de frecventă în județul Galați. De pildă, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galați au efectuat trei percheziţii domiciliare în luna februarie 2022, la trei imobile din comuna Nicoreşti folosite de un bărbat de 32 de ani.

Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre imobilele percheziţionate au fost găsite 15 cartuşe de calibrul 12 milimetri deţinute ilegal. Extinzând verificările în extravilanul satului Ionăşeşti din comuna Nicoreşti, la aproximativ 20 de metri de albia râului Siret, la baza unor arbuşti a fost găsită o armă letală de vânătoare, calibrul 12 milimetri, acoperită de pământ şi frunze.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că arma şi muniţia ar aparţine bărbatului, care le-ar fi procurat în cursul anului 2021 din Italia şi le-ar fi introdus fără drept în ţară, în august 2021. Gălățeanul este cercetat acum pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite