Polițist clujean de la Rutieră acuzat de viol. Detaliile care i-au făcut pe procurori să ceară arestarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier, pe care îl acuză că ar fi intrat, la o petrecere, în camera în care dormea victima și ar fi violat-o. Suspectul sugerează că tânăra și-ar fi închipuit fapta, însă oamenii legii nu l-au crezut.

Victima a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor. Foto via TurdaNews
Victima a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor. Foto via TurdaNews

Un polițist clujean, angajat la Biroul Rutier al IPJ Cluj, este de la începutul lunii noiembrie în arest preventiv, fiind acuzat de viol. Cazul a fost făcut public de partenerul tinerei, care a postat un mesaj dur pe reţelele de socializare: „În această noapte, acest gunoi, organ al Poliţiei Române, a violat-o pe iubita mea. Fiind beată şi mergând în altă cameră să doarmă, el a profitat de ocazie!”.

Procurorii au reconstituit cele întâmplate conform declarațiilor victimei și ale martorilor. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 11/12 noiembrie la o petrecere organizată într-un apartament din Cluj-Napoca. Polițistul acuzat era cu fosta soție la eveniment. Petrecerea s-a desfășurat în living, iar presupusul viol, într-unul dintre cele trei dormitoare ale locuinței.

Persoana vătămată la această petrecere a participat singură, fiind îmbrăcată cu o cămaşă ce era băgată în pantaloni şi o pereche de pantaloni de piele, cu talie înaltă, fără curea”, notează procurorii.

Persoanele care au participat la respectiva petrecere erau cunoştinţe, iar în trecut acestea au mai participat la astfel de petreceri.

Din punct de vedere al atitudinii persoanei vătămate faţă de numitului P.V.R., aceasta era una de indiferenţă şi evitare dat fiind un episod din trecut, când sus-numitul, la o altă petrecere, a încercat să o sărute pe persoana vătămată”, se arată în referatul procurorilor.

A crezut că e fosta soție

În jurul orei 01:00, victima, simţindu-se obosită, dar şi ameţită din cauza alcoolului, s-a dus să doarmă într-unul din cele două dormitoare amplasate pe acelaşi hol, respectiv în dormitorul cel mai îndepărtat.

Polițistul i-a spus iubitei că este obosit, iar a doua zi dimineaţă, la ora 08:00, intră de serviciu. Gazda petrecerii i-a spus acestuia că mai este un dormitor liber pe care îl poate folosi dacă doreşte să se odihnească și l-a îndrumat spre acesta.

După ce a rămas singur, polițistul a mers în dormitorul în care era victima, profitând de faptul că în apartament era gălăgie, de la muzică, dar şi că niciunul dintre participanţi nu putea vedea dormitoarele.

În acest loc, profitând de faptul că persoana vătămată dormea, P.V.R. a desfăcut nasturele şi fermoarul de la pantalonii persoanei vătămate, i-a dat lenjeria la o parte şi şi-a indrodus degetele de la mână în vaginul acesteia. Odată penetrată persoana vătămată, numitul P.V.R. a început să facă mişcări du-te-vino cu degetele, ceea ce a determinat trezirea victimei”, afirmă procurorii.

În momentul în care persoana vătămată s-a trezit, l-a observat pe polițist și a strigat după ajutor: „Acesta s-a speriat şi i-a spus „ioi, tu stai! Am crezut că-i S. (fosta soție - n. red)” după care a fugit din dormitorul în care se afla persoana vătămată”.

Victima a plecat din dormitor, s-a dus la gazdă şi i-a povestit cele întâmplate. Împreună cu martora, victima a mers în celălalt dormitor, unde se afla polițistul, pentru a-l confrunta în legătură cu cele întâmplate.

„În momentul în care cei mai sus-amintiţi l-au confruntat pe P.V.R., acesta a afirmat „ce-aveţi tu, sunteţi nebune?!” şi a părăsit apartamentul, fugind la autoturismul cu care venise şi părăsind zona la volanul acestuia”.

Persoana vătămată a apelat la 112 pentru a relata cele întâmplate.

Polițistul neagă incidentul

De cealată parte, polițistul neagă că ar fi atins-o pe femeie. El a confirmat că a participat la petrecere, dar și că, la un moment dat, întrucât îi era somn, i-a spus fostei sale soţii CS că vrea să plece. Întrucât aceasta mai dorea să rămână, iar discuţia dintre cei doi a fost auzită de proprietara apartamentului, aceasta din urmă i-a propus să doarmă într-unul din dormitoarele apartamentului.

A fost de acord cu propunerea gazdei și împreună cu aceasta s-a îndreptat înspre unul dintre dormitoarele apartamentului. Polițistul a declarat că, în drum spre acel dormitor, a deschis uşa unui alt dormitor, a făcut un pas înăuntru, dar, fiind întuneric, nu a observat vreo persoană în acel loc. În acel moment, martora P.R. i-ar fi zis că acel dormitor e ocupat şi l-a invitat să o urmeze în dormitorul în care trebuia să doarmă el.

După aproximativ 5 minute după ce s-a întins pe pat, în încăperea unde se afla au intrat gazda și persoana vătămată care au început să strige la el: „Ce faci? Ai vrut să intri peste mine? Ai vrut să te dai la mine?”. În acel moment, el s-a ridicat din pat şi a părăsit apartamentul, s-a urcat la volanul mașinii personale și a plecat.

Procuror: „Cele susținute sunt contrazise de mijloacele de probă”

Procurorul de caz a reținut că „cele susţinute de inculpat nu sunt confirmate de niciun mijloc de probă administrat până în prezent, mai mult, ele sunt contrazise.”

Unul dintre detaliile din care rezultă că declarația polițistului nu este exactă, conform procurorului, este faptul că „din living, locul unde se desfăşura petrecerea şi până la dormitorul destinat suspectului nu se mai află nicio uşă pe care acesta din urmă să o fi deschis pentru a pătrunde, dormitorul unde trebuia să se odihnească el fiind primul de pe acel hol, iar dormitorul unde se afla persoana vătămată, ultimul.” Astfel, nu ar fi avut cum să intre „din greșeală” în alt dormitor.

Considerăm că suspectul a menţionat acest aspect, cu privire la deschisul uşii, cu scopul de a insinua că persoana vătămată, aflându-se în acel dormitor, a cărui uşă a deschis-o din greşeală, l-ar fi observat, s-ar fi speriat şi în acest mod ar fi formulat acuzaţiile”, mai susține procurorul.

Proprietara apartamentului a susținut că la 5 minute după ce a condus-o pe victimă în dormitor, s-a dus să vadă ce face și a găsit-o dormind cu corpul în poziție laterală și a învelit-o.

În măsura în care persoanei vătămate i s-ar fi părut, ar fi visat, şi-ar fi imaginat că a fost penetrată vaginal, cu degetele, de către suspect nu ar fi fost atât de exactă în a preciza poziţia în care se afla în momentul în care s-a trezit. Poziţie care de altfel îi era necesară suspectului pentru a ajunge la zona vaginală a persoanei vătămate”, arată procurorul de caz.

Potrivit victimei, în momentul în care s-a așezat în pat nu s-a schimbat, nu s-a desfăcut la nasturele şi la fermoarul de la pantalon, ci doar s-a pus în pat, aspect confirmat şi de proprietara apartamentului.

Procurorul a mai susținut că reacția polițistului la acuzațiile victimei a fost una „incriminatorie”. În contextul în care se afla printre cunoştinţe vechi şi în contextul în care îi erau aduse acuzaţii de o gravitate ridicată, el a ales să nu asculte acuzaţiile aduse de către cele două persoane și să fugă de la petrecere, urcându-se la volanul autoturismului personal, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În măsura în care acuzaţiile aduse de către cele două persoane erau nefondate, apreciem că suspectul ar fi rămas la faţa locului cel puţin pentru a le asculta şi a auzi întreaga acuzaţie, nu s-ar fi expus în a comite o nouă infracţiune, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, o infracţiune mult mai uşor de dovedit, în măsura în care ar fi fost depistat în trafic”, a concluzionat procurorul.

De asemenea, procurorul a luat în considerare și incidentul petrecut în urmă cu doi ani, când același suspect ar fi încercat s-o sărute pe victimă, care dormea. 

Instanța a considerat că, într-adevăr, acuzatul reprezintă un pericol social și a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite