Cât pot să ceară meseriașii pentru o casă simplă, la roșu. „Nu te mai droga, frățică!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a postat un anunț în care s-a interesat cât ar putea să-l coste o casă de 80 de metri pătrați, pe un singur nivel. Printre răspunsuri, au fost și unele cu totul surprinzătoare.

Meseriașii în construcții câștigă bani frumoși din munca lor. FOTO Unsplash
Meseriașii în construcții câștigă bani frumoși din munca lor. FOTO Unsplash

Bărbatul interesat a explicat în câteva cuvinte ce și-ar dori, pe unul dintre grupurile de Facebook dedicate muncitorilor din domeniul construcțiilor. „Salut, m-ar interesa un preț aproximativ pentru o casă de 80 mp pe un singur nivel. Mulțumesc și aștept păreri!”, a scris acesta pe grupul de Facebook Constructori și Meseriași în construcții.

Întrebarea a provocat o adevărată dezbatere și i-a făcut pe unii să întreacă măsura și să recurgă la vorbe urâte și la ironii. „50 de euro preț manoperă pe metru pătrat amprentă la sol. La roșu bineînțeles”, a răspuns cineva. Imediat, alt membru al grupului l-a ironizat. „Ți-e foame, așa-i?” Ironia nu i-a căzut bine meseriașului, care a contraatacat. „Cam ăsta e prețul, fomiști sunteți voi care luați pielea de pe om.”

„Îmi dau seama ce case faci cu 50 de euro”, a continuat ironia. „Exact cum ai citit și anunțul. Este o casă doar pe parter și fără etaj, cu acoperiș. Pentru așa ceva nu se ia mai mult de 50 de euro pe metru pătrat”, a reacționat din nou cel vizat. Iar disputa lor nu s-a încheiat aici. „Ce faci tu la 50 de euro nu se numesc case, ci grajduri”, a „înțepat” el din nou. „Apropo... e greu iarna sa stai acasă?”, a continuat el.

Au intervenit și alții cu observații. „O faci cu 4.000 ? Vei lua avans și vei fugi”, a scris cineva. „La roșu ce înseamnă?”, a întrebat altcineva. „La roșu înseamnă fundație, temelie, zidărie plus acoperiș fără învelitoare”, a răspuns acesta.

Alții au postat numere de telefon pentru a discuta oferte, în timp ce cineva a postat un link cu oferte de proiecte, modele de casă și prețul lor. În plus, unii dintre membrii grupului au postat propriile oferte. „400 de euro pentru metru pătrat”, moment în care a intervenit în discuție altcineva. „Nu te mai droga, frățică!”.

Între 8.000 și 10.000 de euro ( la roșu ) depinde de proiect. Apoi dacă se vrea se discută de restul în bază la pretenții”, a scris alt meseriaș.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite