Grindina cât oul de găină a spart parbrize și țigla de pe case, în câteva localități din județul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grindină cât oul de găină a căzut, marți seară, în mai multe localități din apropierea municipiului Buzău. În Poșta Câlnău, bucățile de gheață au produs pagube uriașe. Inclusiv autoturismele localnicilor au suferit avarii.

Grindina cât oul a produs pagube serioase. SURSA Buzău Meteo Original
Grindina cât oul a produs pagube serioase. SURSA Buzău Meteo Original

Localitățile de câmpie ale județului Buzău au fost, marți seară, sub avertizare cod portocaliu de ploi și vijelii. Au fost semnalate fenomene meteo extreme, precum vijelii puternice, căderi de grindină și cantități importante de apă.

În satul Găvănești, comuna Săgeata, a căzut grindină în cantități mari. Fotografiile și clipurile postate de localnici pe Facebook arată cum grindina căzută a acoperit solul în scurt timp.

La Poșta Câlnău, au fost înregistrate cele mai mari distrugeri. Imaginile surprinse de localnici surprind parbrize sparte, curți răvășite de furtună, cioburi de țiglă și grămezi de gheață acumulate pe bătătură.

Pe alocuri, în satele comunei Poșta Câlnău, bucățile de gheață căzute din cer au atins dimensiunile oului de găină, așa cu poate observa în postarea Mariei Irina Diacu (foto jos).

Bucățile de gheață au atins dimensiunea unui ou. SURSA Buzau Meteo Original
Bucățile de gheață au atins dimensiunea unui ou. SURSA Buzau Meteo Original

Și la munte a căzut grindină. La Plaiul Nucului, în comuna Lopătari, un strat gros de gheață s-a depus pe sol.

La ora 20.47, a fost emis și mesaj Ro-Alert prin care populția municipiului Buzău a fost îndemnată să se adăpostească pe durata episodului de vijelie cu rafale de peste 70 de km/h, grindină și frecvente descărcări electrice.

Curțile au fost răvășite de rafalele puternice. SURSA Meteo Buzau Original
Curțile au fost răvășite de rafalele puternice. SURSA Meteo Buzau Original

Luni, o ploaie torențială care a durat aproape o oră a dat peste cap canalizarea din municipiul Buzău. Pasajul de la ieșire din oraș spre Brăila a fost inundat de puhoaiele de apă revărsate de pe străzile din apropiere.

Subsolul Prefecturii Buzău și o locuință s-au umplut cu apă. De asemenea, au fost mai multe străzi inundate în zona industrială și chiar din centrul orașului, spre disperarea șoferilor dar și a pietonilor.

Fenomene extreme tot mai dese

Fenomenele extreme, fără precedent, s-au îndesit în ultima vreme în Buzău. O furtună puternică de praf a măturat în primăvară câmpiile din judeţul Buzău, creând senzația că zona este una semideșertică. În cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Moldovei, viteza vântului a depăşit la rafală 70 de km/h, iar norii de praf s-au ridicat imenși, pe fondul secetei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite