Român bătut până la inconștiență și dezbrăcat de haine de rude. Motivul gestului nebunesc

0
Publicat:

Doi bărbați și o femeie au fost condamnați la închisoare pentru că și-au sechestrat ore bune o rudă care venise în vizită la ei. Ei au snopit-o în bătaie, au dezbrăcat-o de haine și au împiedicat-o să plece din casă. Vecinii au fost îngroziți de țipetele care se auzeau din locuință.

Bărbatul agresat a fost lovit ore în șir și împiedicat să plece din casă FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul agresat a fost lovit ore în șir și împiedicat să plece din casă FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Brăila i-a condamnat în 17 august pe doi bărbați și o femeie, din comuna Movila Miresii, Brăila, la 3 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, 4 ani şi 10 luni și respectiv 5 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunile de violență în familie și de lipsire de libertate în mod ilegal. Fiecare a fost obligat să îi plătească victimei agresiunii câte 1.000 de lei ca daune morale. Decizia instanței nu este definitivă.

Fapta care a șocat comunitatea locală din care cei trei fac parte a avut loc pe 17 august 2016. Cei trei protagoniști condamnați sunt Paraschiva Cot, Florin Cot și Franț Tinca. Anchetatorii au stabilit că victima, un bărbat din Movila Miresii, a mers la casa vărului său pentru a organiza petrecerea sărbătorilor de iarnă.

Când a ajuns, gazda era în stare avansată de ebrietate, iar după un timp au ajuns acolo și mătușa sa, și concubinul ei. La scurt timp, cei trei - vărul, mătușa, concubinul - şi-au făcut semne discrete, apoi au început să-l lovească pe musafir fără motiv cu pumnii, picioarele şi cu vătraiul de la sobă.

Bătut și umilit

Agresorii l-au dezbrăcat de haine și l-au lăsat în lenjerie intimă aproximativ două ore, timp în care bărbatul bătut a încercat să părăsească locuinţa de mai multe ori, dar a fost împiedicat de cei trei. L-au bătut atât de rău, încât victima a rămas la un moment dat nemișcată la pământ, în stare de inconștiență.

În urma loviturilor primite, bărbatul a fost transportat la spital și a avut nevoie de 8-10 zile îngrijiri medicale pentru a-și reveni.

În fața polițiștilor și ulterior a instanței, agresorii au negat că l-ar fi bătut, susținând că doar l-au împiedicat să părăsească locuința pentru că și-au amintit de un conflict mai vechi, dar și pentru că erau beți.  

Martorii, îngroziți de țipetele disperate de ajutor

Mai mulți martori audiați în instanță au declarat exact contrariul. Aceștia locuiesc în imediata apropiere a locuinţei unuia dintre agresori și le-au spus judecătorilor că au auzit strigăte disperate de ajutor.

Unul dintre martori a declarat că a sărit gardul în curtea vecinului său şi i-a observat pe geamul din camera în care se auzeau ţipetele, pe cei trei agresori care loveau o persoană căzută pe pardoseala camerei, cu pumnii, cu picioarele și cu un fier de la sobă, împiedicându-l totodată, toţi trei, să părăsească locuinţa.

Acesta a mărturisit că, de frică, a plecat la domiciliul său, dar pentru că țipetele din locuința învecinată nu mai conteneau, a revenit împreună cu concubina sa la casa vecinului său și a văzut pe geam cum victima era lovită cu o bară metalică, alt agresor o lovea cu picioarele în zona abdomenului, iar cel de-al treilea o lovea cu genunchiul în zona feţei, deși aceasta sângera abundent.

Vecinii sunt cei care au sunat la 112, anunțând Poliția despre ce se întâmpla în casă și i-au salvat astfel viața bărbatului agresat.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite