Podul futurist inaugurat la Blaj de Ziua Națională a României. Investiția a fost de 3 milioane de euro

0
Publicat:

Un pod spectaculos din punct de vedere arhitectural a fost finalizat și inaugurat la Blaj de Ziua Națională a României. Investiția a fostnde 3 milioane de euro.

Podul Minciunilor din Blaj FOTO Primăria Blaj
Podul Minciunilor din Blaj FOTO Primăria Blaj

Podul Minciunilor a fost deschis circulaţiei rutiere şi pietonale, după lucrări care au durat opt luni, inaugurarea oficială a acestuia urmând să aibă loc luni, printr-un „Concert pe pod”.

„Este o investiţie realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condiţiile în care construcţia unui pod la parametrii cei mai înalţi (din punct de vedere tehnic şi arhitectural) durează, în ţara noastră, în medie 2 ani, iar lucrările la noul pod au fost complexe şi au început cu demolarea vechii structuri.

Podul Minciunilor este una dintre cele mai spectaculoase construcţii din România, cu un aspect arhitectural modern şi futurist, care îmbină vechiul şi noul, respectând patrimoniul existent în zonă”, a transmis primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Podul supra-traversează calea ferată FOTO Primăria Blaj
Podul supra-traversează calea ferată FOTO Primăria Blaj

Edilul a precizat că este o investiţie foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă astfel dificultăţile create de traficul rutier din zonă. Vechiul pod a fost construit în 1969.

Investiția a costat 3 milioane de euro FOTO Primăria Blaj
Investiția a costat 3 milioane de euro FOTO Primăria Blaj

Autoritățile blăjene au început demersurile pentru modernizarea Podului Minciunilor încă din 2014, conform declarațiilor primarului Rotar, însă cea mai mare problemă ivită a fost trecerea acestuia din proprietatea SNCFR în cea a Primăriei Blaj.

Acest lucru s-a realizat abia în anul 2021, printr-o hotărâre de Guvern. Administrația blăjeană și-a făcut temele din timp, iar trecerea Podului Minciunilor în domeniul public al municipiului a găsit Primăria Blaj cu toate studiile de fezabilitate și tehnice pregătite.

Podul a fost inaugurat de Ziua Națională FOTO Primăria Blaj
Podul a fost inaugurat de Ziua Națională FOTO Primăria Blaj

Noul pod, construit de o firmă din localitatea Şelimbăr, judeţul Sibiu, are cinci benzi de circulaţie rutieră şi două benzi pentru circulaţia pietonală, cu trotuare acoperite şi încălzite.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite