Motivul pentru care o celebră violonistă româncă nu a fost lăsată să urce în avion. „M-am oferit să cumpăr încă un bilet”

0
Publicat:

Violonista de renume internațional Mihaela Martin dorea să urce într-un avion, din București, cu celebra sa vioară Guadagnini, care datează din anul 1748. Personalul companiei aeriene a informat-o însă că nu poate urca la bord cu instrumentul decât dacă îl înregistrează ca bagaj de cală.

FOTO / Classic FM
FOTO / Classic FM

Membră a unui cvartet de coarde alături de Michael Barenboim, violonista Mihaela Martin se pregătea să decoleze cu compania aeriană Ryanair din București când i s-a interzis să urce în avion.

Potrivit Classic FM, violonista a declarat că și-a rezervat instrumentul muzical, o vioară Guadagnini din 1748, ca bagaj de cabină. În momentul îmbarcării, însă, Martin a fost informată de personalul companiei aeriene că „ar fi trebuit să o înregistreze ca bagaj de cală” deoarece era prea mare pentru a fi luată la bord.

„ Au spus că viorile nu sunt niciodată luate la bord”

„Le-am explicat că viorile nu sunt niciodată puse la cală și m-am oferit să cumpăr încă un bilet. Au spus că viorile nu sunt niciodată luate la bord, iar însoțitorul de zbor a precizat și că el ar fi dat afară dacă nu respectă regulamentul”, a declarat violonista pentru sursa citată.

Politica Ryanair pentru instrumente muzicale menționează că viorile, violoncelele și chitarele care „depășesc cerințele bagajului de cabină” pot fi transportate în cabină „dacă a fost rezervat un loc pentru ele și s-a plătit tariful corespunzător”

Jurnaliștii de la Classic FM au contactat Ryanair pentru un comentariu, dar nu au primit un răspuns până la această oră.

Nevoită să mai stea o noapte în București

După ce i s-a refuzat îmbarcarea, Mihaela Martin a fost nevoită să mai rămână o noapte în Capitală.

„Încă o noapte în București unde, din fericire, mi-au păstrat camera la hotel”, a scris ea într-o postare pe Facebook.

„Acum trebuie să caut pe internet un zbor pentru mâine. Nu se va mai repeta niciodată”, a concluzionat, probabil făcând referire la faptul că nu va mai călători cu avioanele companiei Ryanair.

Cine este Mihaela Martin

Mihaela Martin cântă prolific în toată Europa, oferind reprezentații cu Filarmonica din București și Staatsorchester Hamburg și participând la Festivalul Verbier și la Festivalul Academiei din Budapesta în acest sezon.

Ca membră a renumitului Michelangelo String Quartet, ea a colaborat în trecut și cu tatăl colegului său de cvartet, legendarul dirijor și pianist Daniel Barenboim.

Pe lângă angajamentele sale concertistice, Martin este profesor la Universitatea de Muzică din Köln, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Academia Kronberg din Germania.

De asemenea, oferă cursuri master în întreaga lume și face parte din juriu pentru competiții precum Competiția Internațională de Muzică Regina Elisabeta din Belgia, Competiția Internațională George Enescu din România și Competiția Internațională Ceaikovski.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite