Reacția ciudată a unei mame chemate la școala pentru că fiica ei se droga: „Poate se parfuma, poate se gândea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de droguri în rândul elevilor a fost adus în atenția publică în urma unei anchete a DIICOT în care sunt cercetați pentru trafic de stupefiante inclusiv elevi. De multe ori, părinții refuză să vadă sau să accepte realitatea.

În liceele din Bucureşti se face trafic de droguri FOTO Shutterstock
În liceele din Bucureşti se face trafic de droguri FOTO Shutterstock

Andreea Bodea, directoarea colegiului Ion Luca Caragiale din Bucureşti - liceu care apare în ancheta anti-drog ca punct de desfacere - a pus punctul pe „i”, arătând că s-a lovit de un zid când a chemat-o la școală pe mama unei eleve care se drogase în toaleta unității de învățământ.

 „A ieşit, s-a prăbuşit, conştientă de altfel, nu am făcut nimic. Am chemat-o pe mamă în secunda doi, i-am povestit. Şi răspunsul mamei a fost: Aveţi ceva cu copilul meu, aveţi vreo dovadă? Poate se parfuma, poate se gândea, poate vorbea la telefon. Nu aveţi nicio dovadă, vă dau în judecată!”, a spus Andreea Bodea.

Directoarea colegiului Ion Luca Caragiale din Bucureşti arată cât de dificil de gestionat sunt astfel de situații.

Eu văd că un elev are pupilele dilatate, nu e un motiv să anunţ DIICOT din păcate. Anunţ părinţii, iar părinţii, 9 din 10, spun: Copilul meu nu are nimic, copilul meu nu mă minte, doamna director!”, a mai spus dascălul, pentru Observator.  

Percheziții inclusiv la domiciliile copiilor

Ancheta DIICOT a fost demarată pe 20 martie și a presupus inclusiv percheziții inclusiv la domiciliul copiilor, de unde s-au ridicat canabis, cocaină, ketamină şi comprimate de Xanax, precum și mărunțitoare mecanice, cântare electronice, telefoane mobile cu cartele SIM și 4.700 de lei, bani ce ar proveni din traficul de droguri.

Stupefiantele ar fi fost distribuite în mai multe licee din București, printre care Colegiul Național „I.L. Caragiale“, Liceul Teoretic „Jean Monnet“, Liceul Francez, Liceul Teoretic „Traian” și Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev“.

Potrivit informaţiilor „Adevărul“, în unităţile de învăţământ era cunoscut faptul că unii dintre elevi vindeau droguri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite