Ce spune Titi Aur despre accidentul cu 17 mașini de la Brașov. „Nu erau teribiliști, dar nu știau două lucruri”

0
Publicat:

Titi Aur a comentat accidentul în lanț care s-a petrecut, duminică dimineață, din cauza poleiului, pe un pod de la ieșirea din Brașov spre București, cu 17 mașini implicate, între care și o ambulanță.

Titi Aur. FOTO Arhivă
Titi Aur. FOTO Arhivă

Expert în conducere defensivă, Titi Aur spune că șoferii implicați în accident nu erau genul de șoferi teribiliști, însă nu aveau anumite informații importante. 

„Cei care conduceau acum cu siguranță nu erau niște începători sau niște teribiliști, în sensul de viteză excesivă, alcool, droguri. Erau cetățeni normali, șoferi normali, care circulau teoretic normal, dar care nu au știut niște lucruri”, a spus Titi Aur la Digi24. 

Titi aur a explicat pentru sursa citată care au fost cele mai importante momente care au condus spre carambol. 

„Primul lucru: pe pod apare poleiul mult mai repede, mult mai ușor. Când suntem în jurul temperaturii de zero grade, apare poleiul, mult mai ușor, mult mai repede decât pe asfaltul normal. Pentru că pământul are inerție termică mare și când vine frigul din aer nu reușește să înghețe apa de pe asfalt. Dar podul fiind mult mai subțire, și bate vântul și pe dedesubt, se răcește mult mai repede și la minus un grad, minus 2 grade apare poleiul, apare gheața neagră. Acest lucru se învață la cursul de conducere defensivă. Din păcate nu și la școala de șoferi”, a explicat expertul. 

Pe podul aflat în intersecția drumurilor DN1 Brașov – Predeal – Ploiești și DN1A Brașov – Cheia Ploiești au fost implicate într-un accident în lanț nu mai puțin de 17 autovehicule, astfel că în zonă traficul a fost blocat. 

Accidentul s-a petrecut pe sensul de mers dinspre Brașov spre București și au fost implicate 16 autoturisme și un autovehicul al Ambulanței. Din primele informații, nu sunt victime care să necesite transportul la spital și au fost avariate doar mașinile implicate în accidentul rutier.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite