Elev român, umilit la o școală din Germania. A fost nominalizat într-o lecție despre furt: „De ce numele meu? Și de ce țara mea?”

0
Publicat:

Comunitatea de români din Germania e revoltată după umilința la care a fost supus un copil român care locuiește cu familia într-un oraș aflat în apropiere de Stuttgart, potrivit Gândul.

  Copil umilit.FOTO Shutterstock
Copil umilit.FOTO Shutterstock

Este vorba despre Luca, un copil de 12 ani. „Lecția” i-a fost predată la școala din Germania la care învață.

Părinții, originari din Bistrița și Sibiu, au relatat pe Facebook întâmplarea care l-a marcat pe băiat: profesoara a formulat un scenariu de furt din clasă, în care l-a nominalizat pe elevul român ca fiind principalul suspect, pe motiv că „românii sunt cunoscuți pentru furt”, pe care l-a tipărit și l-a distribuit tuturor colegilor. Colegii au reacționat cu glume răutăcioase. 

Mama elevului, Pușa-Raluca Cârneală-Dan a declarat pentru Gândul că, după incident, băiatul a întrebat-o de mai multe ori:  „De ce numele meu? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna?”.

„Acum vă întreb eu dacă este normal ca în clasa 5, la Realschulle Kleinglatbach, elevii să aibă o așa lecție în clasă? Una peste alta pe al meu tot așa îl cheamă”, a  scris mama băiatului î pe Facebook.

„Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală”

Băiatul nu mai vrea să meargă la școală după acest moment umilitor, din cauza căruia este judecat pentru fapte pe care nu le-ar comite.

„Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră. Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta. La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat: În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar (n.r. românii) sunt cunoscuți pentru furt!”, a povestit băiatul în jurnal, potrivit Gândul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite