Cine sunt milionarii care au cumpărat sute de apartamente la Nordis. 152 de procese au fost deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni de afaceri din Iași ar fi cei mai mari investitori în ansamblul Nordis din Mamaia. În 2023, Bogdan Gheorghiu și Cristian Delcea ar fi cumpărat 181 de apartamente, parțial din fonduri proprii, parțial cu un credit de 6 milioane de euro. 

Dezvoltatorul Nordis a intrat în insolvență FOTO: Arhivă
Dezvoltatorul Nordis a intrat în insolvență FOTO: Arhivă

Potrivit reporteris, în mai 2024, firma Multiactive Finance SRL, deținută în proporții egale, de oamenii de afaceri ieșeni Bogdan Gheorghiu și Cristian Delcea au intentat, la Judecătoria Constanța, 152 de procese cu obiect „plângere încheiere Carte Funciară” de către Oficiul de Cadastru din acest județ.

Miza proceselor o reprezintă lămurirea dreptului de proprietate al Multiactive Finance asupra celor 152 de apartamente cumpărate în cursul anului 2023, de la Nordis Management SRL, într-un ansamblu de lux din Mamaia. Pârâți în dosare sunt dezvoltatorul și Octav Claudiu Popescu, un alt cumpărător.

Bogdan Gheorghiu și Cristian Delcea FOTO: Reporteris
Bogdan Gheorghiu și Cristian Delcea FOTO: Reporteris

După apariția problemei cu înscrierea ipotecii la Cartea Funciară, Gheorghiu și Delcea au mai luat studiouri în ansamblul Nordis, ajungând la 181 de unități.

Potrivit publicației citate, Gheorghiu și Delcea nu sunt singurii ieșeni care au intrat în relații contractuale cu Nordis. Familia doctorului estetician Theodor Motruc, fondatorul Omini Clinic, a achiziționat două astfel de apartamente.

De asemenea, omul de afaceri Marius Claudiu Tăbăcaru a achiziționat cinci apartamente. Ulterior, a reziliat contractul și a obținut din partea instanțelor de judecată încuviințarea executării silite a Nordis Management pentru suma de 550.000 euro, plus cheltuielile de executare.  

Afacerea Nordis de pe litoral

Recorder.ro a publicat o amplă investigație despre dezvoltatorul imobiliar Nordis, despre care spune că „a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite”.

S-a mai arătat și cum făceau bani proprietarii companiei, care s-au promovat „folosind simboluri naționale și apăsând pe cele mai sensibile butoane emoționale din societatea românească: Marea Neagră, munții noștri, o țară la standarde occidentale”.

Un complet de judecată de la Tribunalul Bucuresti a admis luni, 7 octombrie, cererea unuia dintre creditorii dezvoltatorului imobiliar Nordis Management și a dispus intrarea în insolvență a societății. Laura Vicol, soția principalului acționar, a demisionat din Parlament.

Nordis Group a transmis, marți seara, un punct de vedere cu privire la activitatea companiei.

„Nordis Group nu a vândut unitățile de două ori, așa cum se speculează. Este imposibil acest lucru. La baza oricărui contract de vânzare-cumpărare stă un extras de carte funciară. Acest extras este întotdeauna liber de sarcini, altfel vânzarea nu poate avea loc. 2. Până la acest moment, Nordis Group a plătit rezilieri și despăgubiri în valoare de 115.000.000 de lei și a restituit astfel sume semnificative de bani clienților sau partenerilor care, deși inițial păreau de bună credință, au apelat ulterior la presiuni și șantaj pentru a obține beneficii suplimentare. În ciuda acestui efort considerabil și a reparațiilor financiare oferite, aceste persoane au continuat să atace imaginea companiei în mass-media, prezentând versiuni trunchiate sau false ale situațiilor”, a transmis Nordis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite