Cazul femeii care acuză că a fost împinsă pe linia de tramvai. Un polițist spune cum să reacționăm în cazuri similare
0Poliția Capitalei a deschis o anchetă pentru identificarea unei femei cu mască după ce joi 7 august aceasta a împins o femeie pe șinele de tramvai în Capitală.
Cazul a ajuns în atenția polițiștilor după ce o femeie a acuzat că ar fi fost agresată printr-o postare pe Facebook. Presupusa victimă a fotografiat-o pe cea care ar fi agresat-o, postarea devenind virală în scurt timp și strângând câteva mii de distribuiri.
Polițiștii de la Secția 13 din Capitală s-au sesizat din oficiu după apariția imaginilor și au deschis o anchetă, încercându-se identificarea celor două femei.
Victima a declarat că nu a avut vreo interacțiune anterioară cu persoana care ar fi agresat-o și că nu o cunoaște.
Cazul, unul foarte grav, nu este un incident singular. În ianuarie 2022, o femeie cu probleme psihice a împins doi călători înspre șine în stația Lujerului. Din fericire, metroul era staționat. Iar după ce poza femeii a fost făcută publică, aceasta a fost prinsă și internată la Spitalul de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” din Capitală.
În decembrie 2017 o tânără de 25 de ani a fost împinsă de o femeie în staţia Dristor. Tânăra a încercat să se salveze, dar a fost lovită cu piciorul şi a rămas pe şine în faţa trenului care intra în staţie. Autoarea, pe numele său Magdalena Şerban şi-a explicat gestul susţinând că a suferit o depresie profundă. A fost condamnată definitiv la închisoare pe viaţă în 2019.
”Adevărul” a vorbit cu Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, despre cum ar trebui să reacționeze atât o persoană pe care cineva încearcă să o împingă în fața șinelor de tramvai sau de metrou, dar și cei care sunt martori la asemenea incidente.
”E important ca martorii să aibă o atitudine civică, inclusiv să încerce să oprească în mod ferm o persoană care ar vrea să împingă pe cineva pe șine sau să o avertizeze că va suna la Poliție. Astfel de gesturi firești, dar tot mai absente în societatea noastră, sunt de natură să prevină tragedii. O persoană ce e în riscul de a fi împinsă de o persoană necunoscută nu ar trebui să aibă reacții violente, fie că sunt fizice sau verbale. Astfel de reacții pot duce la escaladarea conflictului. Evident, în momentul în care te afli în situația de a fi împins de cineva, este important să suni la Poliție, să te îndepărtezi, să nu intri în contact cu acea persoană sau să nu o abordezi”, a declarat Cosmin Andreica pentru ”Adevărul”.