Autocar românesc, sechestrat de polițiștii austrieci. Motivul șocant pentru care călătorii au rămas în drum

0
Publicat:

La un pas de tragedie au fost călătorii dintr-un autocar, după ce mijlocul de transport a fost observat de polițiștii austrieci circulând fără o roată. Autocarul se îndrepta spre România, însă a fost oprit pe drum.

Autocarul din România circula fără o roată FOTO noen.at
Autocarul din România circula fără o roată FOTO noen.at

Călătoria unui autocar românesc s-a întrerupt brusc în dimineaţa de 6 iunie 2023, în jurul orei 09.30. Mijlocul de transport a fost oprit de polițiști pe autostrada A1 din Austria, după ce aceștia au observat că circulă fără una din roţile sale spate. Autocarul a fost observat în timpul unui control de trafic pe autostradă, al poliţiei din Kirchstetten, St. Polten, şi a fost imediat tras pe dreapta, relatează publicaţia locală NÖN

Conform primelor informații, se pare că șoferul a fost nevoit să îndepărteze o roată din cauza unei probleme cu un rulment. El nu s-a gândit să caute un service pentru a rezolva problema, ci și-a continuat drumul spre România, punând astfel în pericol siguranța pasagerilor.

Poliția Autostrăzii Altlengbach a observat autocarul care mergea pe trei roți, fără unul dintre pneurile de pe partea stângă, și l-au oprit pe șofer pentru a cerceta situația.

"Tipic românesc!", au scris internauții, după ce imagini cu autocarul fără o roată au fost publicate pe un grup de socializare. 

"Călătoriţi în siguranţă cu noi... pe ultimul drum", au mai scris internauţii.

Circula cu butucul în aer

Roata stângă de pe puntea singulară lipsea cu totul, iar autocarul circula cu butucul în aer, la bord fiind şoferul român de 64 de ani şi 10 pasageri, toţi îndreptându-se din Germania spre România.

Şoferul de autobuz şi compania proprietară a autobuzului sunt anchetați în prezent și riscă amenzi mari şi posibile interdicţii.

Se pare că șoferul a îndepărtat pneul din cauza unei probleme la rulmentul roții, pentru a putea continua călătoria fără o reparație imediată până în România”, a declarat poliția.

Autoritățile au mai precizat și că șoferul român, în vârstă de 64 de ani, a încercat să stabilizeze axa cu ajutorul unei curele de ancorare.

De asemenea, la faţa locului poliţia a scos plăcuţele de înmatriculare de pe autobuz şi a interzis deplasarea ulterioară până la remedierea problemei tehnice.

Este interzisă continuarea călătoriei până la remedierea situației, în conformitate cu legea”, a informat Direcția de Poliție a districtului Sankt Pölten-Land.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite