UPDATE Cel puțin patru persoane au murit într-un atac armat la o bancă din orașul Louisville

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin patru persoane au murit și cel puțin alte opt au fost rănite într-un atac armat care a avut loc luni dimineață (14.30 GMT) la o bancă din centrul orașului Louisville, Kentucky, a anunțat poliția locală în timpul unei conferințe de presă.

Un incident armat a avut loc luni în centrul orașului Louisville FOTO via CNN
Un incident armat a avut loc luni în centrul orașului Louisville FOTO via CNN

UPDATE 18.43 Cel puțin patru persoane au murit în atacul care a avut loc la banca Old National Bank din centrul orașului Louisville.

Atacatorul a murit, după ce fost împușcat de forțele de poliție , a declarat șeful adjunct al poliției din Louisville, colonelul Paul Humphrey.

Cel puțin doi ofițeri de poliție au fost împușcați în timpul schimbului de focuri cu atacatorul, a precizat el.

Dintre cele cel puțin opt persoane transportate la spital, două sunt în stare critică, între care și un ofițer de poliție căruia medicii încearcă să-i salveze viața.

Poliția depune eforturi pentru a identifica toate victimele, a spus Humphrey.

Primarul din Louisville, Kentucky, Craig Greenberg, a îndemnat la rugăciuni pentru cei care se află în prezent la spital "răniți, luptând pentru viața lor ca urmare a unui alt act de violență armată".

De asemenea, el a mulțumit celor care s-au grăbit să intervină la fața locului: "Fără îndoială, acțiunile lor au salvat vieți", a spus el.

"În pofida unor tragedii ca cea de astăzi, când mai multe persoane sunt ucise de violența armată... comunitatea noastră va continua să fie unită”, a adăugat el.

UPDATE 18.00 Atacul armat care a avut loc la o bancă din centrul orașului Louisville, Kentucky, luni dimineață s-a soldat cu cel puțin cinci morți în interiorul clădirii, în timp ce șase persoane au fost transportate la spital, a anunțat poliția.

Atacatorul a murit, a adăugat poliția.

Un bărbat a declarat  pentru postul local de televiziune WLKY că a primit un telefon de la soția sa care i-a spus că un trăgător este activ în clădirea băncii Old National Bank  și că s-a închis într-un seif.

Știrea inițială

Sunt șase persoane victime, printre care un polițist, după un schimb de focuri de armă în centrul orașului Louisville, Kentucky, potrivit informațiilor preliminare furnizate de o sursă  de la fața locului.

În timpul incidentului a avut loc un schimb de focuri de armă între atacator și poliție.

Trăgătorul a fost „doborât", potrivit sursei, iar incidentul s-a încheiat.

Nu este clar dacă trăgătorul este una dintre cele șase victime.

Starea victimelor este necunoscută și toate au fost transportate la Spitalul Universitar.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, anunța pe Twitter că se îndreaptă spre locul incidentului după ce au avut loc împușcături soldate cu "victime multiple" în centrul orașului Louisville.

"LMPD a confirmat un incident cu focuri de armă în centrul orașului Louisville cu victime multiple", a declarat Beshear într-un tweet. "Mă duc acolo acum. Vă rog să vă rugați pentru toate familiile afectate și pentru orașul Louisville."

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite