E. Jean Carroll cere daune de 10 milioane de dolari de la Trump pentru declarațiile de după verdictul de abuz sexual

0
Publicat:

Un juriu federal din Manhattan a stabilit pe 9 mai că Trump a abuzat-o sexual pe Carroll în anii 1990 și apoi a defăimat-o.

Scriitoarea E. Jean Carroll
Scriitoarea E. Jean Carroll

Scriitoarea E. Jean Carroll a încercat luni să aducă schimbări primului dintre cele două procese de defăimare intentate împotriva lui Donald Trump, pentru a cere daune suplimentare de cel puțin 10 milioane de dolari, invocând comentariile pe care Trump  le-a făcut la CNN după ce un juriu l-a găsit responsabil de abuz sexual asupra sa, potrivit reuters.com.

Un juriu federal din Manhattan a constatat pe 9 mai că Trump a abuzat-o sexual pe Carroll în anii 1990 și apoi a defăimat-o, mințind în octombrie 2022.

Juriul a decis că Trump trebuie să îi plătească lui Carroll daune de 5 milioane de dolari. Trump a făcut apel la verdict și a calificat afirmațiile lui Carroll drept o "escrocherie completă".

Luni, avocații lui Carroll au indicat postările lui Trump pe Truth Social în care a numit verdictul o "rușine".

"Declarațiile defăimătoare ale lui Trump de după verdict arată profunzimea răutății sale față de Carroll, deoarece este greu de imaginat un comportament defăimător care ar putea fi mai motivat de ură, rea voință sau răutate", au scris avocații ei.

"Acest comportament susține o despăgubire punitivă substanțială".

Avocații lui Trump nu au comentat.

 Carroll a declarat la proces că Trump a atras-o într-o cabină de probă din secțiunea de lenjerie a magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan,  în 1995 sau în 1996, apoi a trântit-o de un perete și a violat-o.

Doi dintre prietenii lui Carroll le-au spus juraților că aceasta le-a povestit incidentul la scurt timp după ce s-a întâmplat.

În timpul unei conferințe la CNN, a doua zi după verdict, Trump a declarat că "nu a întâlnit-o niciodată pe această femeie" și a numit relatarea lui Carroll "falsă", "o poveste inventată" de un "nebun".

 Aceste declarații stau la baza noilor pretenții ale lui Carroll.

Carroll, o fostă editorialistă a revistei Elle, a intentat al doilea proces atât pentru defăimare, cât și pentru agresiune, după ce New York a adoptat o lege care oferă victimelor agresiunilor sexuale o nouă fereastră pentru a intenta un proces chiar dacă termenul de prescripție a expirat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite