Mașina scriitorului Zahar Prilepin, care a luptat în Donbas și militează pentru extinderea Rusiei, a fost aruncată în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mașina scriitorului și politicianului ultranaționalist rus Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în orașul Nijni Novgorod, relatează presa locală.

Zahar Prilepin FOTO EPA-EFE
Zahar Prilepin FOTO EPA-EFE

„Mașina scriitorului Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în Nijni Novgorod. El a supraviețuit, dar a fost rănit și este conștient”, au transmis serviciile de urgență.

Potrivit primelor informații cunoscute despre incident, explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv fixat sub partea de jos a mașinii. 

O persoană a fost ucisă în urma acestui incident pe care Ministerul rus de Externe îl atribuie, fără nicio dovadă în sprijin, Statelor Unite și Marii Britanii.

„Ne rugăm pentru Zahar”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Zahar Prilepin, 47 de ani, este un romancier și politician care pledează pentru extinderea Rusiei.

Acum trei ani, el a lansat o inițiativă de alipire a Transnistriei la Rusia, împreună cu Abhazia, Osetia de Sud și Donbass.

În ianuarie, Prilepin s-a alăturat Gărzii Naționale a Rusiei pentru a lupta pentru a doua oară împotriva Ucrainei.

Presa rusă scrie că scriitorul rus este prieten cu Vladislav Surkov, fosta eminență cenușie a regimului Putin.

Doi importanţi propagandişti ruşi pro-război au fost ucişi în atacuri cu bombă de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist Aleksandr Dughin, a murit în explozia unei maşini-capcană în apropiere de Moscova, în august 2022, în timp ce bloggerul militar Vladlen Tatarski a fost ucis luna trecută într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite