Kadîrov insistă că Rusia va invada Polonia. „Occidentul va cădea în genunchi ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramzan Kadîrov, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că Rusia ar trebui să „denazifice și să demilitarizeze” Polonia, relatează The Daily Beast. 

Ramzan Kadirov
Kadirov susține că a venit timpul ca Occidentul să cadă în genunchi în fața Rusiei.

Ce se întâmplă dacă, după finalizarea cu succes a operațiunii militare speciale, Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă! Eu personal am o astfel de intenție și am declarat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să continue în întreaga Europă și, în primul rând, pe teritoriul Poloniei”, se arată în postarea publicată pe Telegram de liderul cecen. 

În plus, Kadîrov a afirmat, marți, că a venit timpul ca Occidentul să cadă în genunchi în fața Rusiei, prezicând că așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina se va încheia înainte de sfârșitul anului 2023. 

„Operațiunea militară specială se va încheia înainte de sfârșitul acestui an. Țările europene vor recunoaște că au greșit, Occidentul va cădea în genunchi și, ca de obicei, țările europene vor trebui să coopereze cu Federația Rusă în toate domeniile", a afirmat Ramzan Kadîrov, conform TASS. „Nu ar trebui să existe și nu va exista niciodată o alternativă la acest lucru", a mai precizat liderul cecen. 

Nu este clar dacă războiul se va încheia într-adevăr până la sfârșitul anului. Rusia se pregătește să mobilizeze între 300.000 și 500.000 de ruși pentru o nouă ofensivă în Ucraina, potrivit serviciilor de informații militare ucrainene. Oficialii americani au atenționat că Rusia se pregătește probabil pentru un nou atac. 

Nu este prima dată când Rusia sau acoliții lui Putin sugerează că Polonia se află pe lista Moscovei. În luna mai a anului trecut, Kadîrov a afirmat că poate invada Polonia, dacă primește ordin. 

„Polonia ar putea fi următoarea țintă”

„Chestiunea Ucrainei este încheiată. Sunt interesat de Polonia. Ce încearcă să obţină Polonia? După Ucraina, dacă primim ordin, în şase secunde vă arătăm de ce suntem în stare. Mai bine vă retrageţi armele şi mercenarii”, a afirmat liderul cecen într-un mesaj video distribuit pe Twitter de un jurnalist al BBC. 

Tensiunile au crescut deja din pricina perspectivei ca Rusia să atace Polonia. În luna noiembrie a anului trecut, o rachetă a căzut pe teritoriul polonez în apropierea graniței cu Ucraina și a ucis două persoane. O investigație asupra acestui incident a arătat că a fost vorba de o rachetă defensivă ucraineană. 

 Autoritățile poloneze sunt îngrijorate de faptul că Rusia este în continuare cu ochii pe Polonia. Marek Magierowski, ambasadorul Poloniei în SUA, a avertizat săptămâna aceasta că Polonia ar putea fi „următoarea țintă”. 

„(Rusia, n.red.)nu va dispărea în mod miraculos în viitorul apropiat. Așa că trebuie să ne pregătim", a afirmat Magierowski pentru NPR. „Trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate. Polonia ar putea fi următoarea țintă". 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite