„Regele criptomonedelor”, răpit și torturat după ce și-a înșelat investitorii cu 29 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aiden Pleterski, în vârstă de 23 de ani, care s-a autoproclamat „regele criptomonedelor din Canada” a fost răpit și torturat, după ce și-ar fi înșelat investitorii cu 29 milioane de dolari, relatează Daily Mail.

Aiden Pleterski
Nu se știe cine l-ar fi răpit pe Aiden Pleterski. Foto Instagram/ aiden_pletersik

Autoritățile canadiene încearcă să recapete milioanele de dolari. Pleterski ar fi restituit doar 1,6 milioane de dolari. Conform unor documente, tânărul ar fi cheltuit cea mai mare parte din sumă pe un avion privat, o flotă de mașini și pe vacanțe extravagante. 

Tatăl lui Pleterski, Adam Peters, a afirmat că fiul său a fost răpit în miezul nopții în luna decembrie. În plus, Peters susține că a fost sunat noaptea și că i s-a spus că fiul său va fi eliberat doar în schimbul sumei de 2,1 milioane de dolari.  

Bărbatul a mai adăugat că Pleterski a fost bătut. Se presupune că și-ar fi recăpătat libertatea după câteva zile, dar a fost amenințat că va trebui să facă rost rapid de bani. 

Nu se știe cine l-ar fi răpit pe Aiden Pleterski, iar autoritățile din Toronto nu au oferit informații despre răpitori sau dacă au arestat vreun suspect. 

Conform avocatului acuzării Norman Groot, milioanele de dolari ar putea fi doar o mică parte din ceea ce tânărul datorează investitorilor. 

Groot susține că Pleterski ar fi pus în aplicare o schemă Ponzi. Așadar, investițiile făcute de unele persoane au fost utilizate pentru a falsifica profiturile altora. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite