Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Comitetului pentru Sport al Dumei de Stat a Rusiei, Dmitry Svishchev, a reacționat după victoria României în primul meci de la EURO 2024 în fața Ucrainei, afirmând că „nu am fost niciodată considerați nici măcar o echipă puternică” și îndemnându-i pe ucraineni, al căror teritoriu a fost invadat de Rusia, să dezvolte fotbalul în loc să facă politică.

 România a reușit o victorie senzațională cu 3-0 din Ucraina Foto: Arhivă
România a reușit o victorie senzațională cu 3-0 din Ucraina Foto: Arhivă

România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică, iar pierderea în fața ei nu este cea mai bună opțiune pentru Ucraina. Echipa ucraineană a fost întotdeauna destul de strălucitoare, așa că pierderea cu 0:3 la debut este un motiv de reflecție. Au fost tratați cu milă, motivați constant să participe, iar federația lor de fotbal a strigat constant ceva. În loc să țipe, să țipe și să se ocupe de politică, oficialii din sport și președintele federației ar fi trebuit să dezvolte fotbalul în țară și să-și antreneze echipa”, a afirmat președintele Comitetului pentru Sport al Dumei de Stat a Rusiei, Dmitry Svishchev conform sport.ru.

Oficialul rus insistă că eșecul Ucrainei de 0:3 în fața echipei României, la EURO 2024, ar trebui să le dea de gândit ucrainenilor. „Rezultatul meciului ar trebui să le ofere atât fanilor, cât și jucătorilor de fotbal motive să se gândească: poate că merită să se ocupe de fotbal mai degrabă decât politică?”, a adăugat Svishchev.

De altfel, Rusia, care a invadat Ucraina, și care nu participă la EURO 2024 din cauza conflictului militar pe care îl are cu Ucraina, a luat o decizie controversată în privința meciului România – Ucraina de la EURO 2024. Match TV, televiziunea care transmite meciurile de la Campionatul European din Germania, a „sărit din schemă” meciul Ucrainei cu România, conform Gazeta Sporturilor.

În primul meci de la EURO 2024, România a reușit o victorie senzațională cu 3-0 din Ucraina.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite