Misterul sinuciderii unei familii în Elveția, rezolvat după 1 an. Ce au descoperit anchetatorii

0
Publicat:

Cinci membri ai unei familii franceze, care locuiau în orașul Montreux, Elveția, s-au aruncat de la etajul șapte al blocului în care locuiau, în urmă cu un an. Anchetatorii spun acum că totul a fost planificat și că decizia ar putea avea legătură cu teoriile conspirației.

Sinuciderea a avut loc în Montreux, Elveția FOTO Shutterstock
Sinuciderea a avut loc în Montreux, Elveția FOTO Shutterstock

Acest incident petrecut pe 24 martie 2022, în Montreux, a provocat șoc și neînțelegere în Elveția. Membrii familiei - o fetiță de 8 ani, un băiat de 15 ani, părinții lor și sora geamănă a mamei - au sărit de la balconul lor, la intervale de cinci minute. Toți au murit pe loc, cu excepția băiatului de 15 ani, care a suferit răni grave. Acesta și-a revenit acum fizic, dar nu își amintește nimic despre acea dimineață tragică, potrivit autorităților.

La acel moment, poliția a exclus orice intervenție externă și a afirmat că adulții, care se mutaseră în Elveția din Franța cu doi ani înainte, nu au dat niciun semn că se gândesc la sinucidere. De asemenea, copiii nu au avut aproape niciun contact exterior, întrucât învățau de acasă și doar sora geamănă a mamei mergea la muncă în mod regulat.

După un an de investigații, ancheta a ajuns la concluzia că actul a fost pregătit, organizat și chiar repetat, notează publicația Swiss Info. Ancheta arată că familia era retrasă și avea o neîncredere profundă în autorități. 

Potrivit probelor colectate, care atestă credința religioasă a victimelor, acestea vedeau moartea ca pe o „plecare spre o lume mai bună". Ancheta concluzionează că, deși data faptei nu a fost stabilită, aceasta a fost probabil declanșată de sosirea a doi polițiști care veniseră să-l ia pe tată pentru a-l interoga în legătură cu educația la domiciliu a băiatului. Polițiștii nu au fost lăsați să intre în casă, iar ei s-au sinucis câteva minute mai târziu.

Teoreticienii conspirației au condus o familie la moarte în Elveția

Probele medico-legale nu au relevat niciun semn de luptă înainte de deces, iar autopsiile nu au arătat nicio urmă de droguri.

După deces, poliția a găsit apartamentul lor plin de alimente, medicamente și materiale de igienă, depozitate și organizate cu grijă. 

Potrivit anchetatorilor, cele două femei aveau o suspiciune adânc înrădăcinată față de guvern și de autoritățile locale și i-au educat pe copii să creadă că lumea este un loc ostil. Pandemia Covid-19 și invazia Rusiei în Ucraina nu au făcut decât să le întărească convingerea, scrie BBC.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite