Mercenarii Wagner „violează, răpesc și torturează soldații ruși”. Afirmația uluitoare a unuia dintre ofițerii lui Putin VIDEO

0
Publicat:

Locotenent-colonelul Roman Venevitin, care a fost capturat în apropierea orașului ucraineant Bakmut, a susținut că a fost torturat de mercenarii Wagner, în ciuda faptului că era de aceeași parte a războiului Rusiei .

Mercenari Wagner FOTO: Profimedia
Mercenari Wagner FOTO: Profimedia

„Mercenarii Wagner au furat două tancuri T-80, 4 tunuri, un camion KAMAZ și vehicule blindate”, a spus Venevitin. „Mercenarii Wagner le-au luat drept trofee de război [chiar dacă ar trebui să fim de aceeași parte]”.

Într-o apariție uluitoare, Venevitin a spus: „Au fost răpiri ale militarilor noștri, au fost abuzați fizic și umiliți. Unul dintre subofițerii batalionului nostru a fost răpit și torturat.”

„A fost ținut gol pe o podea rece într-un subsol”.

I-au pulverizat acid în ochi, așa că și-a pierdut temporar vederea, a fost stropit cu benzină și au încercat să-l ardă. Unul dintre militari a fost bătut și violat de mercenarii Wagner. Nu a putut supraviețui umilinței și s-a sinucis“, a spus ofițerul rus, citat de Daily Mail.

Locotenent colonelul armatei ruse a fost recent capturat și reținut pentru scurt timp de membri ai Grupului Wagner înainte de a fi eliberat de „polițiștii rusești”.

Intervenția video urmează după un alt clip care îl prezintă pe locotenentul colonel Roman Venevitin, postat de canalele de socializare ale mercenarilor Wagner săptămâna aceasta, în care ofițerul părea să admită că „a minat” căile de evacuare ale Wagner și a ordonat să tragă spre pozițiile acestora „în timp ce se afla sub influența alcoolului”.

Acesta marchează un alt punct de escaladare în ceea ce este acum un conflict total între mercenarii Wagner și conducerea militară rusă, semnalând ambițiile politice „în creștere” ale lui Prigojin pe măsură ce războiul de peste 15 luni din Ucraina continuă.

"Wagneriții mi-au răpit soldații, personalul militar. I-au folosit ca sclavi. Unul dintre ei, după ce a fost bătut și violat, s-a sinucis", a spus comandantul militar rus într-un videoclip de pe canalul Telegram Venevitin_72, se pare după ce a fost eliberat .

Newsweek nu a putut verifica imediat dacă canalul a fost creat și gestionat de Venevitin, de cineva afiliat acestuia sau de o terță parte.

Ofițerul a continuat să facă o serie de alte afirmații și acuzații într-un videoclip de 11 minute, care a fost publicat și pe canale proeminente pro-Kremlin, inclusiv Baza.

Evgheni Viktorovici [Prigojin], discreditezi în mod deschis forțele armate ruse”, a spus Venevitin în ceea ce părea a fi adresarea directă către fondatorul Wagner, făcând referire la legea „falsurilor de război” în temeiul căreia sute de ruși au fost închiși, unii primind pedepse cu închisoarea de un deceniu .

După eliberarea sa din captivitatea Wagner, Venevitin a detaliat că a fost torturat de răpitorii săi mercenari Wagner, spunând că „armata ucraineană nu a abuzat niciodată un prizonier la fel de rău ca Wagner” față de el și soldații săi.

Roman Venevitin FOTO: Twitter
Roman Venevitin FOTO: Twitter

De asemenea, el a acuzat Wagner de dezinformare, respingând afirmațiile potrivit cărora forțele sale au „minat” calea de retragere a mercenarilor în Bahmut.

Nu am exploatat pozițiile din spate ale PMC – asta este o... minciună. Mercenarii nu au „poziții în spate”, au [acum fosta] brigadă. În timpul contraofensivei ucrainene, tu Prigojin nu doar ai atacat Statul Major [al armatei ruse], ai ajutat deschis inamicul. Discreditezi forțele armate ruse, Evgheni Viktorovich [Prigojin]".

El detaliază, de asemenea, presupusa sa experiență de a fi torturat de mercenarii lui Prigojin, inclusiv privarea de somn și bătăile, spunând că videoclipul cu aparenta lui „mărturisire” a fost filmat sub constrângere.

Prigojin, șeful Wagner - captură
Prigojin, șeful Wagner - captură

Săptămâna aceasta Prigojin, supranumit „ bucătarul lui Putin ” pentru munca sa anterioară în catering și cunoscut drept fondatorul fermei rusești de troli, a postat videoclipul „mărturisire”, acuzându-l pe Venevitin (și armata rusă) că a încercat să înăbușe activitățile Wagner în Ucraina.

El a negat că locotenent-colonelul a fost „ținut captiv” și a spus că a fost dat în custodia autorităților ruse.

Într-un alt videoclip, șeful Wagner a amenințat că își va trimit mercenarii la Moscova și se teme că guvernul rus ar putea efectua un atac nuclear în propriul teritoriu, în regiunea, Belgorod .

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite