O bătrână a murit după ce a așteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână de 83 de ani din Franța a murit la scurt timp după ce a așteptat 44 de ore pe holurile uui spital. Ea avea nevoie de îngrijiri medicale. După ce a petrecut cele aproape două zile pe holurile spitalului, s-a întors la azilul de bătrâni, unde a murit două săptămâni mai târziu.

Bătrâna a murit la scurt timp   FOTO bfmtv.com
Bătrâna a murit la scurt timp FOTO bfmtv.com

După ce s-a întors la azil, femeia a refuzat să mai mănânce, iar fiica ei susține că a fost traumatizată și slăbită. Aceasta a dat în judecată unitatea medicală, la care s-a prezentat mama ei, scrie Observator News.

Marie-Pierre a depus o plângere împotriva spitalului Simone-Veil din Eaubonne pentru „neglijență față de o persoană incapabilă să se protejeze”, considerând că bătrâna a mers să primească îngrijiri medicale, dar s-a lovit de neglijența angajaților spitalului. Ea a fost obligată să aștepte 44 de ore pe hol, pentru a primi îngrijirile medicale de care avea nevoie.

Anchetă deschisă de autoritățile din Franța

Parchetul din Pontoise a deschis o anchetă în cazul morții lui Josette, bătrâna de 83 de ani. Potrivit fiicei sale, Marie-Pierre, mama sa s-a întors la azil după ce a așteptat aproape două zile pe holul unui spital. Erași  traumatzată și a refuzat să mai mănânce, astfel că după două săptămâni a murit, scrie Observator News.

Anchetă deschisă de autoritățile din Franța

Parchetul din Pontoise a deschis o anchetă în cazul morții lui Josette, bătrâna de 83 de ani. Potrivit fiicei sale, Marie-Pierre, mama sa s-a întors la azil după ce a așteptat aproape două zile pe holul unui spital. Era traumatizată și slăbită și a refuzat să mai mănânce, astfel că după două săptămâni a murit.

Mama mea a fost întotdeauna o luptătoare, a mers până la capăt. Dar acest incident a fost pentru ea declanșatorul lui <nu mai vreau>”, a mărturisit Marie-Pierre, potrivit bfmtv.com.

Josette a mers la spital pe 19 decembrie pentru diverse probleme, a dezvăluit fiica ei. Bătrâna de 83 de ani a ajuns în prima parte a serii, iar fiica ei a ajuns acolo să o însoțească în jurul orei 21.00. „Am găsit-o pe un coridor al spitalului. Cum nu era decât un cearșaf peste ea, am întrebat dacă putem primi o pătură. Mi-au spus că nu aveau, nu”, explică Marie-Pierre. „Cum aveam o geacă de puf, i-am pus-o pe ea ca să se încălzească puțin”, a continuat ea.

A fost văzută de medic abia după o zi de așteptare

După ce a așteptat 24 de ore pe holul spitalului, octogenara a fost văzută de un medic. În toată acea zi, bătrâna a primit de mâncare doar un compot, conform Le Parisien.

După acea zi lungă de așteptare, după ce a văzut-o medicul, verdictul a fost că starea de sănătate a femeii era îngrijorătoare și trebuia internată. „În mod normal, ea ar trebui să fie transferată într-o unitate de geriatrie acută, dar nu era loc”, a mai relatat Marie-Pierre.

Bătrâna însă s-a întors la azilul de bătrâni, după 44 de ore de suferință în spital. A plecat din unitatea medicală pe 21 decembrie, după-amiază.

Vreau să se recunoască deficiențele și neglijența față de persoanele vulnerabile precum mama mea. Suntem în 2023, în Franța, avem un sistem spitalicesc care ar trebui să fie în prima linie. Să lași o femeie de 83 de ani pe o targă, fără o pătură, timp de 44 de ore, nu este posibil. Trebuie să denunțăm acest gen de lucruri”, a explicat Marie-Pierre pentru Le Parisien.

„Mama mea a fost întotdeauna o luptătoare, a mers până la capăt. Dar acest incident a fost pentru ea declanșatorul lui <nu mai vreau>”, a mărturisit Marie-Pierre.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite