Afrodisiacul folosit de 5.000 de ani, care nu dă greș. Creşte durata erecțiilor și nivelul de dopamină

0
Publicat:

Supranumit „minunea lumii“, ginsengul este recunoscut, în primul rând, pentru capacitatea sa de a fortifica organismul şi de a creşte rezistenţa la efort, proprietăți care îl fac foarte valoros pentru medicina naturistă.

Cuplu. FOTO Shutterstock
Cuplu. FOTO Shutterstock

Chinezii i-au exploatat virtuțile terapeutice încă de acum 5.000 de ani. Planta a fost întrebuințată ulterior în tot mai multe zone pentru tratarea a numeroase afecţiuni, dar și pentru îmbunătăţirea funcţiei sexuale, atât la bărbaţi cât şi la femei. 

„Are capacitatea de a afecta direct organele sexuale şi sistemul nervos central, contribuind la creşterea dorinţei sexuale şi a satisfacţiei. Îmbunătăţeşte funcţia erectilă, crescând durata erecțiilor. Creşte producţiei de oxid nitric în organism care dilată vasele de sânge de la nivelul penisului şi permite creşterea fluxului sanguin", explică, Elena Badea, administratorul site-ului nfuziedesanatate.ro.

De altfel. ginsengul este un tonic general, cu efecte benefice pentru întregul corp: combate stresul, oboseala, problemele de concentrare, încetineste procesul de îmbătrânire a pielii, întăreste sistemul imunitar şi stimulează secreţia de insulină, însă una dintre cele mai frecvente dintre utilizări ale sale este tocmai cea în scop afrodisiac.

"Ginsengul îmbunătățește funcţionarea de ansamblu a sistemului de reproducere şi creşte fertilitatea masculină. De asemenea, creşte nivelul de dopamină şi noradrenalină. Efectul este de reducere a stresului, oferind o stare de spirit mult mai relaxată pentru dragoste", mai spune specialistul. 

Ginsengul se găsește în farmacii și magazinele naturiste sub formă de pulbere, capsule, pastă şi extract.

„Ginsengul are efecte afrodisiace după câteva zile de administrare", mai spune Elena Badea, care recomandă consultarea unui medic înainte de a folosi produse pe bază de ginseng, pentru că nu oricine poate apela la acest remediu naturist.

Cereți sfatul unui medic! Ginsengul nu este pentru oricine

Chiar dacă vorbim de o plantă, ginsengul nu este tocmai inofensiv

Administrate în doze mari, preparatele cu ginseng pot provoca insomnie şi anxietate. De asemenea, pot avea efecte adverse grave dacă vorbim de persoane cu probleme cardiace.

„Preparatele pe bază de ginseng trebuie evitate în cazurile de hipertensiune arterială sau probleme cardiace, deoarece în doze mai mari  poate afecta ritmul cardiac. Se recomandă precauţii şi în cazuri de febra mare sau la persoanele cu probleme la rinichi. Pentru că are efect subţiere a sângelui, ar trebui evitat în cazul în care iei aspirina sau anticoagulante", încheie Elena Badea.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite