„Oficiul Poștal Dispărut”, locul unde oamenii pot trimite scrisori morților pentru a-și alina dorul

0
Publicat:

Awashima este una dintre miile de insule din Marea Interioară Seto și se află la aproximativ 15 minute cu feribotul de coasta continentală. Pe insula japonezǎ care se întinde pe o suprafață de suprafață de 592,17 kmp se află „Oficiul Poștal Dispărut”, care deservește aproximativ 150 de locuitori.

Awashima a avut un port prosper. Acum, clădirea din port este restaurant. Foto mitoko-kanko
Awashima a avut un port prosper. Acum, clădirea din port este restaurant. Foto mitoko-kanko

Există două oficii poștale pe această insulă japoneză îndepărtată, din care doar unul livrează corespondența celor vii.

Oficiul Poștal Dispărut” este un depozit pentru peste 60.000 de mesaje: scrisori, felicitări de zi de naștere și felicitări de Anul Nou trimise din toată Japonia celor care nu au o adresă de expediere, prieteni și animale de companie pierdute, eul trecut și viitor, și, cel mai frecvent, morților, scrie The Washington Post.

Este destinația mesajelor de tristețe, speranță și dor fără leac, care aduc o ușurare de moment și, în cazul morților, servesc drept legătură între lumea noastră și a lor.

Oficiul Poștal Dispărut se află pe insula Awashima, una dintre miile de insule din Marea Interioară Seto, care se află între principalele insule sudice ale Japoniei.

Până în anii 1990, Awashima a avut un port înfloritor și majoritatea localnicilor erau navigatori pe distanțe lungi. Oficiul său poștal a fost cândva singurul loc în care familiile se puteau conecta cu cei dragi.

Dar în 1991, când oficiul poștal s-a închis și serviciile s-au mutat, clădirea a fost abandonată, ca multe altele din zone îndepărtate ale Japoniei, cu populație în scădere.

31.000 de vizitatori într-o singură lună

Apoi, în 2013, artista Saya Kubota a folosit clădirea pentru o expoziție de o lună în timpul festivalului de artă Setouchi Triennale din acel an, permițând oamenilor să trimită scrisori la oficiul poștal sau să scrie și să citească acolo. Proiectul a atras peste 31.000 de vizitatori și peste 400 de scrisori pe parcursul lunii.

Clădirea trebuia demolată la încheierea festivalului. Dar Katsuhisa Nakata, directorul de poștă pensionat și proprietarul clădirii, a vrut să continue proiectul. A negociat cu artistul pentru a-l menține în viață și a renovat spațiul.

Nakata, originar din Awashima, a devenit lucrător poștal la vârsta de 18 ani, deoarece daltonismul l-a descalificat să devină marinar. A lucrat la oficiul poștal timp de 45 de ani, inclusiv 17 ani ca șef de poștă.

Acum, un bătrân energic de 90 de ani, Nakata încă gestionează Oficiul Poștal Dispărut, care se deschide în fiecare sâmbătă. Scrisorile sunt livrate aici de către serviciul poștal, iar Nakata citește fiecare scrisoare și o procesează ca pe o corespondență oficială.

Acesta este un loc în care sosesc tot felul de emoții din viața oamenilor – cele mai triste momente și cele mai fericite momente. Suntem aici pentru a primi și a recunoaște aceste emoții”, a spus Nakata.

Peste 60.000 de scrisori au fost trimise oficiului poștal de la redeschiderea acestuia în urma Trienalei Setouchi din 2013.

Acest oficiu poștal primește 10 până la 20 de scrisori în fiecare zi. Majoritatea sunt anonime, fără adresă de retur, scrise defuncților.

Mulți japonezi cred că morții nu pleacă prea departe

Vizitatorii din toată Japonia merg aici pentru a scrie și citi scrisori – care sunt în cutii pe care orice vizitator le poate accesa. Mulți japonezi cred că morții nu pleacă niciodată prea departe.

Nu există o religie dominantă în Japonia, dar există credințe culturale și spirituale legate de budism și șintoism (implică venerarea unor zei numiți kami, spirite sau genii ale unor anumite zone geografice – n. red.).

Ideile despre moarte și viața de apoi provin în cea mai mare parte din credința budistă și spun că spiritul rămâne aproape, chiar și după moarte.

Mulți japonezi mențin o anumită formă de legătură cu cei care au murit, inclusiv prin altarele din casele lor unde aprind tămâie și servesc mâncare.

În timpul Obon, o sărbătoare anuală care comemora morții, familiile împart mesele, se distrează și petrec timp cu spiritele celor dragi.

Totodatǎ, există un număr tot mai mare de locuri în Japonia care acceptă scrisori către cei morți. Acest lucru devine un fenomen, deoarece una dintre țările care îmbătrânesc cel mai rapid din lume trebuie să facă față din ce în ce mai mult durerii, spun experții.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite