„Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad”. Postarea halucinantă a unui preot român s-a viralizat

0
Publicat:

Un preot ortodox a aruncat anatema (osândire, în limbaj bisericesc) asupra „închinătorilor la pisici și câini care nu vor moșteni Împărăția Cerurilor”. Preotul nu este la primul derapaj de acest gen.

Pr. Matei Vulcănescu FOTO: FB/Matei Vulcănescu
Pr. Matei Vulcănescu FOTO: FB/Matei Vulcănescu

„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând ca sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, scrie pe Facebook preotul ortodox Matei Vulcănescu. 

Trebuie spus că în limbaj bisericesc anatema reprezintă excomunicarea unei persoane din cadrul bisericii. 

Postarea părintelui vine la o zi după ce acesta a scris: „Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”.

Postarea pe Facebook a preotului
Postarea pe Facebook a preotului

Matei Vulcănescu, un personaj controversat

Matei Vulcănescu este absolvent al facultății de Teologie din București și este preot slujitor în Grecia. Așadar, el nu aparține de Biserica Ortodoxă Română. În vara anului 2015, sinodul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a emis o hotărâre prin care i se interzice lui Vulcănescu să intre în orice biserică, mănăstire sau schit situate în judeţele din sud-estul României.

Ieşirile extremiste ale preotului Vulcănescu sunt cunoscute în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Una dintre celelalte teme favorite ale preotului îi vizează pe creştin-ortodocşii care îl venerează pe Arsenie Boca, pe care-i acuză de ecumenism sau materialism. „Având în vedere zecile şi sutele de comentarii pro Arsenie Boca şi aproape zero comentarii referitoare la lupta împotriva panereziei ecumeniste, putem să vedem o foarte bună statistică prin care înţelegem de ce oamenii nu înţeleg ereziile părintelui Arsenie Boca, adulatorii lui Boca fiind ei înşişi indiferenţi sau ecumeniști, relativişti şi materialişti, sau emo, şi obsedaţi de acest idol“.

 Pe 7 noiembrie 2016, preotul Matei Vulcănescu, a postat un mesaj care a scandalizat:Nu mai omorâţi copii în pântece pentru că îi trimiteţi în iad, mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i. E un păcat mai mic!“.

Poziţia bisericii ortodoxe este defavorabilă avortului, însă ideea că pruncii nenăscuţi ajung în Iad este o absurditate. Nu există nicio dogmă care să spună că cei nebotezaţi ajung în Iad. Asta este concepţia lui. Este o absurditate. Este o formulare nefericită din partea acestui preot. Sper că nu a îndemnat la crimă“, a declarat la acea vreme, pentru „Adevărul“, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În anul 2019, același Matei Vulcănescu a lansat o petiţie în mediul online prin care Papa Francisc este anunţat că nu are ce căuta în România. „Papa Nu are ce cauta în Romania! De ce spunem NU venirii papei în România? Mărturisirea este mântuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici şi laici putem să mărturisim Adevărul, care este Hristos! Orice diplomaţie cade în faţa Adevărului! ”

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite